Мама 1 и мама 2 - ето че и в България се случи. Влюбените дами Диляна и Вяра, които се венчаха през месец май, вече очакват първата са рожба. Бебето на лесбийската двойка трябва да се роди през пролетта, може би дори на годишнината от сватбата им. Нежната половинка в техния съюз е Диляна, която е бременна вече в края на първия триместър и влиза в началото на втория. А как се е случило зачатието?

Хомосексуалните жени издават, че са заложили на анонимно донорство. Но въпреки че сексуалната им ориентация е необичайна, те са сигурни, че няма да възпитат детето си в тази посока и ще се постараят да му дадат свобода и право на избор. Жените не прикриват и искреното си раздразнение от факта, че в България обществото все още не възприема и не толерира подобни връзки. Дори предполагат, че тяхното дете ще бъде игнорирано от останалите.

Любовната история на Диляна и Вяра е добре позната на широката аудитория, след като те бяха първата хомосексуална двойка у нас, която дръзна да узакони любовта си. Възрастовата разлика между двете дами бе другият шокиращ фактор за всички, освен изявената им сексуална ориентация. Бъдещата майка Диляна е на 25 г., а нейната любима, която ще е в ролята на баща, е на 41 г. Вяра има опит и с мъжете, от първия си брак тя е родила син, който вече е на 21 г. Но след много разочарования в любовта, е открила, че е истински щастлива с друга жена.

Четете още: Защо Коледата е нагоре с краката за Ариана Гранде?(Снимка)