Автор
Люблена Папазова

Танцьорка разбива семейства в нова постановка

Премиерната постановка на Младежкия театър „Иначе казано” привидно разнищва наглед една банална тема-след дълъг брак съпругът Патрик (в ролята Веселин Калановски ) зарязва жена си заради красива млада танцьорка-роля, която лепва като ръкавица на ослепителната Рая Пеева. Техните семейни приятели-Георги Кадурин като Даниел и съпругата му Изабел(в ролята Мариана Миланова) решават да поканят на гости влюбените, а срещата между четиримата слага край на приятелството между мъжете, разпалва страстта у Даниел и изкарва наяве страховете на жена му от разпадането и на тяхното семейство.

Диалогът на автора на пиесата - известния френски драматург Флориан Зелер е наситен с много ирония и дори сарказъм към тримата възрастни-типични буржоа, които искат да бъдат отново на 20 години. Зелер, когото британският „Гардиън” определя като „най-вълнуващия драматург на нашето време“, определено е на страната на младата и доста освободена героиня на Рая Пеева, която буквално взривява света на своите скучни домакини и кара съпруга Даниел да си мечтае за романтично бягство с нея.

Нищо от въжделенията му не се осъществява, защото рутината отдавна го е преборила. С кой от героите ще се отъждестви всеки един от зрителите на „Иначе казано” е избор, който всеки сам прави за себе си. Най-добре е да не се разпознаете нито в един, но дори да се видите в образа на скучната и суховата съпруга не е страшно, защото като награда получавате заразителния смях по време на цялата постановка и прекрасната игра на актьорите, които до скоро бяха тандем и в „Скъпи наследници”.

Четете още: Спектакъл сдобрява двойки вече 6 години