Автор
Woman.bg

20-минутна тренировка, с която да стегнете дупето след празниците

Няма как след Коледа и Нова година да не сме качили някое и друго килце. Не се тревожете, а по-скоро бързо тръгнете към залата за една тренировка. Някои от упражненията може да направите дори у дома. Старт!

Упражнение 1

Легнете на пода и опънете ръцете си, като ги държите в близост до тялото си. Повдигнете тази нагоре и започнете да редувате, като свивате ляв и десен крак, както е показано на снимката. Направете възможно най-много повторения за 50 секунди, след което починете 1 минута. Направете от това упражнение по три серии.

Упражнение 2

За това упражнение ще ви е необходимо нисък стол или пейка, тип „лежанка“ (има я във всяка фитнес зала). Стъпете върху пейката и отстъпвайте съответно с ляв и десен крак, като се стараете да държите ръцете си свити в близост до гръдния кош. Направете възможно най-много повторения за 50 секунди, починете о после повторете още един или два пъти.

Упражнение 3

Отново ще използвате същата тази пейка/лежанка, както и два броя гирички – по една във всяка ръка. Застанете на две крачки от пейката с гръб към нея. Сложете десния си крак на пейката и започнете бавно да клякате, като държите по една гиричка във всяка от ръката си. После сменете крака и повторете упражнението няколко пъти.

Упражнение 4

Тук отново ще трябва да използвате гирички. Краката ви трябва да са наразстояние около 3 м. Започнете да клякате, като държите по една гиричка във всяка ръка. При клякане ръцете ви трябва да докосват пода, като съответно държите гиричките отпред. При изпълнение на това упражнение стегнете седалището си. Направето го в продължение на 50 секунди, починете и повторете.

Упражнение 5

Ето и финала на тази серия от упражнения за добре оформено дупе. Необходимо е да стегнете седалището и да отскачате в страни, като държите ръцете си в юмрук пред гърдите. Направете по 3 серии от упражнението, като всяка е с продължителност по 50 секунди.