Традиционен специалитет от Грузия, в който ще се влюбите от първата хапка!

Продукти:

4 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.л. сол
240 г телешка кайма
240 г свинска кайма
1 ч.л. кантарион
1 к.л. чили
1 гл. лук кромид стар
1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне:

Брашното, солта и 1 ¼ топла вода се смесват. Слагат се на набрашнена повърхност и се омесват с ръце. Отнема около 6 минути. Тестото се увива в еластично фолио и се оставя за 40 минути да втаса.

Двете кайми, кантариона, чилито и лука, нарязан на ситно, се смесват. Пълнежът се оставя настрани.

Тестото се разделя на 25 равни части и се правят топчета. С точилка се разточват на малки кори.

Върху всяка кора се слагат по 2 с.л. от пълнежа и краищата на тестото се събират. Получава се форма на вързопче. Крайчетата на кнедлите се усукват леко.

В голям съд се слага подсолена вода да заври. Кнедлите се пускат на партиди. Готови са, когато изплуват на поръхността на водата. Отнема около 8 минути.

Отцеждат се и се сервират топли. Поръсват се с черен пипер на вкус.