Днес обръщаме поглед към първата ни дама, а поводът е да си припомним визиите, с които тя ни представи пред света по време на визитите си извън страната.

Започваме модната ретроспекция с облика, с който Десислава Радева посрещна 2018-а. Тя заедно с президента присъства на Новогодишния концерт на Виенската филхармония в златната зала на „Музикферайн”, а тоалетът, който подбра за случая, бе дело на дизайнерката Невена Николова.

Тоалетите на Невена са истински хит във Великобритания през последните години, нейни творения избират звезди като Лиз Хърли. С рокли на българската дизайнерка бяха и част от гостите на сватбата на сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа.

Когато обръщаме поглед назад към визиите на първата ни дама, няма как да не споменем и тази, която тя показа в Москва. В средата на май месец Десислава Радева придружи съпруга си на визитата му в руската столица. Като част от гостуването си там двамата присъстваха на представление в Болшой театър. За събитието Деси подбра изискан гащеризон в черно, с който заслужено привлече към себе си погледи, пълни с възхита.

Впечатление направи и роклята, която Деси Радева демонстрира при срещата си с техни величества крал Абдула Втори и кралица Рания. За срещата с една от най-обичаните жени в Близкия изток първата ни дама избра елегантен тоалет с дантела в цвят екрю, отново дело на Невена Николова.

В средата на лятото пък първата дама на България Десислава Радева застана рамо до рамо с Мелания Тръмп и Бриджит Макрон по време на среща на държавите членки на НАТО. Както винаги, тя бе стилна и съвсем не отстъпи по красота на нито една от двете.

Стил и изящество госпожа Радева показа и при срещата си с кралица Елизабет Втора. Тогава първата дама носи елегантна рокля в кралско син цвят, създадена специално за нея отново от дизайнера Невена Николова.