В този свят на агресия, насилие, прекалена свобода, объркани понятия за нормално и извратено се случва всичко, а благодарение на информацията, която пристига за секунди от единия край на Земята до другия, можем ежеминутно да бъдем изненадвани от странни събития. Всъщност, по света се случват толкова странни и на пръв поглед немислими неща, че трудно бихме могли да бъдем учудени, но един инцидент ни остави просто без думи.

Мястото е болница „Хасиенда Хелткеър“ във Финикс, САЩ. Случва се нещо наистина странно, дори зловещо. На 29-и декември 2018 г. 29-годишна дама ражда. Подробността, която може да ви накара да настръхнете, е, че жената е във вегетативна кома повече от десетилетие. Никой в болницата не е подозирал, че пациентката, която е в безсъзнание вече 14 години, е бременна. Екипът, който се грижи за нея, разбира чак когато тя дава живот на бебето, което е растяло в утробата ѝ 9 месеца. Раждането било протекло нормално, детето е в добро състояние и е момче. Как е станало това и кой е виновен?



Часове, след като случаят нашумява в медиите, болницата излиза с официално становище. Очевидно става въпрос за изнасилване, може би дори неколкократно, но все още не е ясно кой е извършил зловещото престъпление. Още в следващите дни разследващите са взели ДНК проби от всички служители от мъжки пол в болницата. По този начин би трябвало скоро да се разбере кой е бащата на бебето и кой си е позволил да посегне по този ужасяващ начин на жена, която лежи в безсъзнание. Важно е да бъде уточнено, че 29-годишната пациентка не се е събуждала от 14 години.

Грижите за новороденото ще поемат родителите на изнасилената жена, които са твърдо решени да потърсят справедливост за случилото се. Те са възмутени и от факта, че персоналът в болницата не е забелязал, че пациентката е бременна месеци наред.

А как е възможно да се случи зачеване по време на кома?



Тук трябва да бъде направено едно наистина важно уточнение и то е, че във вегетативна кома тялото на пациента функционира естествено и човекът диша самостоятелно, въпреки че не е в съзнание. Това означава, че в такъв момент е напълно възможно жена да забременее, да износи и дори да роди, стига единствено да има кой да я оплоди.

Към момента полицията не издава името на изнасилената жена поради съображения, свързани с разследването. Тя все още е в кома, а голямото събитие не е оказало влияние върху състоянието ѝ.

Любопитен факт е, че болницата е напълно обзаведена с камери, охрана и системи за отключване на стаите. Собственикът на лечебното заведение е категоричен, че са взети всички мерки за сигурност. А как тогава човек от персонала или изобщо който и да е е успял да проникне не само в стаята на пациентката, но и в самата нея? Все още няма отговор. По всичко личи, че това е случай, който е можел да бъде предотвратен, ако екипът е бил по-внимателен в наблюдението към пациентката.

Четете още: Тя избра да гласува плана „Брекзит“, вместо да роди