Ето с какъв въпрос се обърна наша читателка към автора и безупречен познавач на женската душевност Rebel:

"Здравей, Rebel! С мъжа ми сме заедно от близо 6 години, имаме и дъщеря на 2 годинки. В началото на връзката ни не сме имали проблеми в секса, но както се случва в повечето двойки, проблемите се появиха след раждането на дъщеря ни. Мъжът ми твърди, че има проблеми с ерекцията, намира си различни извинения, за да отказва секс.

Винаги, когато обсъждаме въпроса, аз повдигам темата, защото все пак като всяка една 29-годишна жена си има своите нужди. Та стане ли въпрос за това, че не правим секс редовно, той ми обяснява, че при мъжете не било като при нас, жените, имали нужда от предварителна подготовка. И примерно ми обещава, че ще правим секс след един или два дни. Аз се чувствам супер глупаво, защото все едно мрънкам постоянно, че искам секс, а това е нещо, което според мен се случва спонтанно не с предварителна уговорка и, в крайна сметка, ако правим, го усещам,че е колкото да убием номера (поне от страна на мъжа ми).

Та въпросът ми е: Има ли такова нещо, като специална подготовка при мъжете, или това са измишльотини на моя? (след бременността си възвърнах предишните килограми, нямам стрии или каквито и да било белези от раждането. Смятам, че изглеждам добре). Има ли шанс желанието му за секс да се завърне или да сменям мъжа? Мерси предварително! :)"

Ето и отговорът на Rebel...

Както на повечето от вас е известно, притежавам невероятния талант да се замотавам с други неща и да не съм толкова редовен в отговорите. Но по-добре по-късно, отколкото никога.

Значи, искрено и лично си казвам, че тази работа с отказването на секс хич не я разбирам... Но също така съм наясно, че за всяко нещо си има причина.

Кратката версия на отговора ми е – мъжът ти прави секс на друго място и не му стигат силите и за вкъщи. Малко грубо, но никога не съм чувал мъж да се подготвя 2 дни за секс. 2 секунди, 2 минути, максимум до 2 часа, с къпането и пътуването от "Обеля" до "Дружба". Така става, ама 2 дни... Скандално! :D

Наистина, така ми звучи. Ако правиш секс на две места по-новото ще ти е и по-интересно, следователно можеш да правиш секс вкъщи и след това на другото място. Обаче, ако първо правиш секс навън и после трябва и вкъщи, тогава е по-тежко. Просто нямаш толкова голямо желание и си търсиш оправдание да скатаеш.

Разбира се, възможно е човекът да има проблем с ерекцията, но доколкото съм запознат (чел съм, не ми се е случвало:D) това не е избирателно, а сравнително постоянно. Щом успявате да правите някакъв секс, какъв точно е проблемът с ерекцията и как го лекува за 1-2 дни? :D Ако има някаква тайна рецепта за лечение на еректилна дисфункция, няма да е лошо да я патентова и да започне да я продава. Не ми звучи никак сериозно тази история.

Все пак, важно e да отбележим, че връзките се променят, след като се появи дете. И за мъжете (поне по мои наблюдения), нещата могат да станат много сложни, а често и неприятни. Няма к‘во да се лъжем. 9 месеца не са достатъчни на мъжете да се подготвят за идването на детето. И то не само защото в някои отношения сме по-бавни, но и защото нямаме особена идея как и колко всъщност ще се променят нещата. Понякога всичко е наред, преходът е плавен и животът след промяната си продължава. Но понякога нещата излизат от контрол.

Доста жени не разбират, че мъжете не се „женят“ за децата си. А това е факт! Ние си избираме партньор в живота и този партньор в повечето случаи е жена. Това не означава, че не обичаме децата си. Нищо подобно. Просто човекът до нас е от голямо значение. Някои жени просто инстиктивно се обръщат изцяло към детето и тотално забравят, че имат и мъж. Цялото внимание е насочено само в една посока, разговорите се въртят само и единствено около новия член на семейството и мъжът се превръща в бледа сянка на това, което е бил преди. Това се понася много, много трудно. И изисква усилия от двете страни, за да не се допуска, а ако се налага, и да се поправя. Ако има нещо подобно между вас, няма да е лошо поне да започнете да говорите. Може би е добре да помислиш и върху подобен вариант, в който част от проблема е и в теб.

Дали желанието му ще се върне? Не знам. Би могло, но няма гаранция. Седни и говори с него. Но директно. Като започне да ти обяснява, че му трябват 1-2 дни да се подготви, го попитай какво точно ще си подготвя. Ако започне с някакви измишльотини, директно го засечи, че няма такъв филм с 2 дни подготовка… А ако има проблеми с ерекцията – има лекари, има и медикаменти точно с тази цел. Попитай директно какъв е проблемът? Не те харесва? Смята, че статута ти от жена се е променил в майка и това е краят? Не те иска? Има любовница? Няма как да се намери решение, докато не се изясни детайлно ситуацията. Тези разговори не са приятни и също изискват усилия. Не е много готино да чуеш „да, имам любовница“ или „не те искам вече“. Но няма как, ще се наложи да го разпитваш като нацист, да се примириш с текущото положение или наистина да смениш мъжа. Не виждам други опции.

Някои неща могат да бъдат поправени, други не. Надявам се, че ще успеете да намерите решение!

Айде, докогато, там.

Поздрави, Rebel