Автор
Woman.bg

Секс сънища: Как да ги имате, когато поискате

Мнозина често сънуват, че правят перфектния секс, но в реалността нещата не са съвсем така. Макар че не може напълно да контролирате мечтите си, има някои техники относно това как да се научите да имате по-често сексуални сънища.

Кристофър Уинтър е сертифициран специалист по медицина на съня и невролог.

Той казва, че "Експертите не знаят точно какво причиняват сексуалните сънища, но като цяло смятаме, че сънищата имат нещо общо с това, което е в ума ни, било то на съзнателно или подсъзнателно ниво. Тогава сексуалните сънища биха могли да бъдат отражение на това, за което си мислим през деня или издават някои наши потиснати желания".

А ето и някои техники:

1. Мислете за своите еротични фантазии

"Тъй като мечтите ви обикновено са някакво отражение на вашите мисли, когато сте будни (независимо дали го осъзнавате или не), мислите за секс през деня може да се превърнат във ваши мечти през нощта", казва д-р Уинтър.

2. Визуализирaйте!

"Помислете за съвършения секс, който може да правите. Представете си, че тази фантазия е реалност. Колкото тези ваши мисли изглеждат все по-реални, толкова по-вероятно е да имате същия този сън през нощта", казва още д-р Уинтър.

3. Облечете си секси бельо

Бельото е важно, защото то определено въздейства. "Може да задействате мислите за секс в мозъка си, като спите в копринено или сатенено бельо", уточнява специалистът.

4. Мечтайте, докато лежите в леглото

Докато се излежавате, насочете мислите си към някого и по-конкретно за една среща в хотелска стая, например. Развихрете фантазията си и помислите - с какво сте облечени. След това се съсредоточите върху детайлите. Време е да се потопите в страната на мечтите...

5. Практика, практика и пак практика

Практиката е важна във всичко. Ако искате да имате мокри сънища и тук си трябват упражнения. Малко вероятно е просто ей така и да започнете да сънувате как правите секс. Затова опитайте да мислите за едно и също нещо всяка вечер. Тренирайте мозъка си. Не се обезсърчавайте, ако не се получи от първия път.

6. Заспивайте с дневник до леглото си

Веднага щом се събудите, запишете това, което сте сънували през нощта. "Дори хората, които казват, че не сънуват нищо, биха могли да напишат някакъв спомен от съня си", казва д-р Уинтър. Дори в рамките на няколко минути, след като се събудите от сън, ще имате спомен. Ако сте сънували, че влизате в хотел и сте забелязали някой интересен обект, а после се събудихте, това може да ви помогне да надградите историята си следващия път и в съня ви да има повече "романтични" детайли.