Автор
Woman.bg

Модата на БАФТА: Изящни тоалети срещу тюлено нашествие

Наградите БАФТА бяха раздадени на пищна церемония в Лондон снощи.

Победителят на вечерта несъмнено е историческата драма "Фаворитката", която бе удостоена със седем награди, включително и тази за най-добър британски филм.

Другият голям победител е драмата "Рома". Британската академия за кино и телевизия избра лентата на на Алфонсо Куарон за най-добър филм. Куарон спечели и статуетка в категория "Най-добър режисьор".

Филмът получи още приз и в категорията "Най-добра кинематография”" и "Най-добър чуждестранен филм".

Оливия Колман бе удостоена с награда за най-добра актриса в главна роля за превъплъщението си в кралица Анна Стюарт във "Фаворитката", а Рейчъл Уайс грабна статуетка за поддържаща женска роля за своята игра в лентата.

Американският актьор Рами Малек спечели наградата за най-добър актьор за превъплъщението си в легендарния Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия".

За най-добър актьор в поддържаща роля бе избран Махершала Али за ролята му на пианиста Дон Шърли в "Зелената книга".

Статуетка за най-добър дебют взе Летисия Райт за играта си в "Черната пантера", а най-добър адаптиран сценарий взе Спайк Лий за работата си по "Черен в клана" - лента, фокусираща се върху расизма в Америка през 70-те години на миналия век.

След като научихте кои са големите победители от вечерта, може да насочите поглед към тоалетите. Докато някои бяха заложили на стилни тоалети с изящни бляскави детайли, то други демонстрираха липса на стил с изобилие от тюл.