Необходими продукти:

450 г филе от сьомга

2-3 склидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. вино бяло

1 с.л. мед

40 мл ябълков оцет

2 с.л. дижонска горчица

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

3-4 клонки пресен кориандър

за сервиране:

200 г зелени салати микс

200 г ориз Басмати

1 бр. лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете почистеният чесън на ситно. В касерола загрейте зехтина и сотирайте чесъна на средно силен огън за 2-3 минути.

Прибавете виното и оцета. Разбъркайте и добавете горчицата. Гответе още 2-3 минути, докато сместа стане като емулсия.

Свалете съда от котлона и добавете меда. Разбърклайте добре и оставете сместа да се охлади за 8-10 минути, като разбърквате от време на време.

Сложете сьомгата в малък съд и залейте с маринатата. Разпределете я добре и оставете за 20-30 минути.

Гответе рибата 12 минути на 180 градуса.

Поднесете рибата топла със салата, басмати ориз и резени лимон.