Автор
Цвета Герчева

Койна Русева: Винаги съм си мечтала да играя мъж

Да я гледаш на сцена винаги е вълнуващо преживяване. Целуната е от Музата на театъра, от Мелпомена. Красива е. Много. Също толкова е талантлива. Чеховите героини ѝ прилягат. В киното я режисира Сашо Морфов в „Хълмът на боровинките”. Тя е българската Марлене Дитрих, едно от златните момичета на Крикор Азарян, бижуто във всеки спектакъл, в който участва. Тя е Койна Русева.

Тя е една от жените, които номинирахме в категория театър в първите по рода си награди на woman.bg. Понеже сайтът на истинската жена тази година навършва 10, решихме да отличим жените, оставили следа в живота ни през последните 10 години, затова и наградите са под надслов "Жена на десетилетието". И една от жените на десетилтието е Койна Русева. За себе си тя признава, че не може да се опише с няколко думи, защото е актриса и е едновременно себе си, и всички роли, които някога е играла.

Ако я питате кои са най-големите предизвикателства, които е преодоляла в живота си, тя е категорична, че това са израстването ѝ като актриса и отглежданто на децата ѝ.

"Винаги съм имала една мечта - да играя мъжка роля", казва Койна с усмивка, а ние, честно казано, нямаме търпение да я видим в това ѝ превъплъщение.

А ако Койна Русева има суперсила, би я използвала, за да направи България едно по-добро място за живеене.

Една жена над нещата. Как да не я харесваш. Гласувайте за Койна Русева Т У К.