Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Стрелци, март ви носи стабилност. Козирози, ще получите шанс за нова любов

Продължаваме с месечния хороскоп на нашия астролог Ивелина Пенчева, отнасящ се към последните четири знака от зодиака.

Стрелец – Настъпва един по-стабилен период като цяло, но не без предизвикателства. Слънцето и Меркурий ще направят квадратура с вашия управител Юпитер през втората десетдневка и ще предизвикат разногласия с колеги и началници. Причината за това ще бъде забавянето при изпълнението на важни проекти и неразбирателство в общуването, което ще доведе до застой в развитието на работните задачи. Нужно е да се преориентирате. Сега трябва да помислите дали използвате своите правомощия в правилните области и дали не би било по-добре да оставите енергиите да се вливат в други проекти.

Ретроградният Меркурий може да доведе до разногласия с емоционалният ви партньор. През втората половина на месеца ще настъпи примирие и подобрение в отношенията. Мнозина от свободните представители на знака ще се впуснат в любовно търсене и приключения.

Слънцето представлява творческият дух и пулсиращият живот, който ни дава сила, но в квадратура към вашия знак, слънчевите сили не могат да проникнат до сто процента, поради което е подходящо да се пазите, да си осигурите достатъчно сън и да се храните здравословно. Марс минава през вашия сектор на здравето и също е слаб, а на 6 март Уран ще влезе в знака на Телец и ще повлияе още повече на нестабилността. Това ще доведе до повишена чувствителност на организма към стресови състояния, които ще предизвикат психосоматични нарушения. Също ще бъдете податливи на наранявания поради невнимание. Вашата диета трябва да съдържа по-леки храни с по-висок процент фибри и витамини.

Козирог – Квадратурата на Венера с Уран може да доведе до грешен ход от ваша страна. Може да се отложи нещо, което сте възнамерявали да свършите. Обстоятелствата ще ви накарат да потърсите нови методи за по-добро разпределение на приходите и разходите. Ретроградният Меркурий от 5 март ще доведе до застой в делата ви и в преговорите по текущите и новите задачи. Често ще срещате недоразумения и несигурност. Възможни проблеми с комуникационните устройства, неизправности с автомобилите. Бъдете внимателни, ако имате работа с транспорта. Не са изключени загуби или непредвидени големи разходи. Не е подходящо време за инвестиции, теглене на кредити, смяна на работното място или започване на нова работа.

Ще се почувствате насърчени да говорите с партньора си за общите планове или за възможността да внесете нещо ново във вашата емоционална връзка. Ще бъдете по-отворени в изразяването на чувствата си. Свободните представители на знака ще бъдат по-ангажирани към себе си и собствените нужди и няма да почувстват желание да влизат в сериозна връзка. В средата на март може да срещнете човек и ще откриете, че имате много общи интереси и това ще ви привлече към него. Ще забележите, че се интересува от вас емоционално.

Ретроградното движение на Меркурий ще доведе до намаляване на имунитета ви, хормонален дисбаланс, дихателни и кожни проблеми и алергични реакции. Вземете превантивни мерки. Много добре ще ви се отрази престой на чист морски или планински въздух. Релаксирайте редовно и се движете повече.

Водолей – Неочаквани затруднения може да доведат до отлагане на някои проекти или планове. Ще бъдете мотивирани да промените нещо в своя подход към работните задължения, колегите и да действате по нов начин. Меркурий става ретрограден от 5 март, което е причина да отложите всякакви финансови операции. Ще откриете свои пропуски и ще се заемете да ги коригирате. Ще срещате трудности в бизнес начинанията, затова е по-добре да ги отложите до другия месец.

Венера ще бъде през по-голямата част от месеца във вашия знак. От тук ще ви прави по-привлекателни и сантиментални. Бъдете внимателни и не създавайте паралелни връзки. През третата десетдневка квадратурата на Венера и Марс може да ви създаде проблеми в интимните отношения. Свободните представители на знака ще бъдете емоционално чувствителни. Ще се почувствате пренебрегвани в началото на март, особено ако наскоро сте прекъснали емоционална връзка. Ще имате впечатлението, че никой не се интересува от вас, не привличате вниманието и интереса на никого и това ще ви разстройва.

Здравето ви ще бъде чувствително и променливо. Марс ще отслаби организма ви и ще отнема от енергията ви. Ще почувствате повишено напрежение, дължащо се на стресови условия. Застрашени сте от проблеми с кръвното налягане и главоболия, също и от други дисфункции. Нуждаете се от по-дълга почивка и релаксация.

Риби – До 21 март Слънцето се намира във вашия знак. Този период около рождения ден винаги е малко песимистично време, защото завършва годишния ви цикъл и започва нов, който тепърва трябва да бъде усвоен. Слънцето и Меркурий ще направят квадратура с Юпитер в средата на март във вашия сектор на работата и кариерата. Трудните обстоятелства ще възпрепятстват развитието на вашите планове и вие също ще срещнете разногласия с вашите началници, колеги, сътрудници и други важни лица по отношение на координацията и начина, по който изпълнявате задачите си. Марс ще ви дава умерена доза енергия. Юпитер ви дава добри шансове.

Ретроградното движение на Меркурий от 5 до 28 март ще донесе разправии и недоразумения с любимия човек. Трудно ще стигнете до помирение, тъй като всеки ще е склонен да проявява арогантност. От една страна ще чувствате нужда от емоционална близост, от друга ще бъдете доста предпазливи. Мнозина от свободните представители на знака (и някои от обвързаните) ще дадат шанс на бившата си любов. Ще ви е досадно настойчивото внимание на човек, който не ви интересува, но иска да се сближи с вас.

Промяната на времето ще направи чувствително здравето ви. Вие ще бъдете податливи на простуда, възпаление на синусите, алергични реакции, главоболие, които могат да бъдат причинени от промяна в кръвното налягане. Нуждаете се от повече почивка, преди всичко по-често прекарване на чист въздух, далеч от замърсяването на града. Увеличете приема на витамини от група С.

Четете още: Овни, март ви носи житейски промени. Близнаци, време е за любовни забавления