Автор
Бояна Николова

Жената - красива, нежна, пролетна, изпълнена с хармония

Усещали ли сте миризмата на първото стръкче трева, на рохкава пръст, огряна от слънцето, на току що родило се желание за живот? Усещали ли сте онази опияняваща миризма на първото известие за пролетта? Такава миризма те връхлита ненадейно, изведнъж, неочаквано и те кара да спреш и да поемеш с пълни гърди обещанието за зелено и красиво.

Застинал в омайване, вярваш, че те чака само добро, че с идването на пролетта ще дойде светлината и топлината в душата ти, че слънцето ще изгрее на лицето ти и ще се разлее в блажена щастлива усмивка. Замисляли ли сте се, че пролетните цветя са най-ароматните? Кокичета, зюмбюли, нарциси – развяват уханията си дълбоко, силно, плътно, но и нежно, ефирно и леко. От една страна – защото самите ни сетива са зажаднели и усещаме всичко по-ярко и по-чисто, а от друга, защото цветята демонстративно изявяват победата на живота. Защото само раждането може да ухае така тържествено, безапелационно и категорично.

А замисляли ли сте се защо именно месец март е женският месец? Надали е заради променливия климат, свързващ се с често променливите настроения у жената или поне не само. По-скоро е именно заради женската природа на пролетта - да бъде начало, да бъде раждане, да бъде мекота и възторг, да бъде размах от нежност, цветна нишка от любов и отдаденост. А красотата на пролетта е в самия процес на поникване, разпукване на първия ябълков цвят, на първите листенца, на нежната, прясна, крехка тревичка, ознаменувала появата си. Всичко това съвършено съвпада с женската природа и с нейните проявления. Защото жената е красивата, нежната, дъхавата, пролетната и тя е тази, която, окъпана в пролетни бури и гръмотевични страсти, накрая разхвърля букет от лалета и гальовно полага глава в скута на цветната леха.

И може би неслучайно пролетта ражда онова настървено желание у жената за красота и хармония: да се слее с природните ритми, да засади онези семенца, да полее онази луковичка, която е боднала на есен, така както се засаждат мечтите и се поливат, с грижа и вдъхновение; да изчисти прозорците и да вкара в дома си, в душата си раждането; да се събуди от зимния сън; да прогледне; да събуди и красотата в себе си, защото красотата винаги идва отвътре, тя винаги извира и винаги прозира през кожата, през очите, през усмивката, през извивката на пръстите и през мекотата на благата, нежна сърцевина на баланса вътре в жената. Тя е в плавните жестове, в игривите пламъчета, в момичешкия свян и в пърхането на пеперудените мигли. Тя е в онази пролет, която струи от жената отвътре.

Но за да се роди пролетта в жената, е нужно тя самата да е открила своята хармония, своя вътрешен мир и не на последно място да е намерила своя съвършен хормонален баланс. Защото хормоналните ритми са същите, които съвпадат с природните, рисуват същите танци и използват същите изразни средства - те са тези, които определят поведението и настроението ни. Те ни даряват онова „разцъфване“ или „повяхване“. Те са отговорни за сияйната кожа и бистрия тен, за лъскавата коса и за онази мекота в погледа, която буквално твори чудеса. Те с размах решават на кой сезон ще сме подчинени. А същината им винаги съвпада с природата. Женският цикъл е природният цикъл. Затова ако поради някакви причини настъпи хормонален дисбаланс, това означава излизане извън естеството. Tогава знаците стават ярки и констрастни – раздразнителност, апатия, депресия, вяла коса, повяхнала кожа. Защото жената е изгубила себе си, чувства се извън себе си, извън собствените си понятия.

Ако и Вие търсите пролетта в себе си, ако цялото Ви същество копнее за аромата на зюмбюла, който да Ви обгърне, а в същото време се усещате не на място, разпилени, раздразнителни, изморени и вели, то може би е време да помислите и да откриете собствената си хармония. Едно малко хапче, събрало в себе си мъдростта на природата, нейната красота, изящество и мощ, Ви дарява хармония и красота. Лейди Хармония дарява с мекота и блясък, които могат да бъдат отражение само на вътрешния мир и баланс. Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве.

• Без да съдържа хормони по напълно естествен и плавен начин подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата,.
• Действа срещу мастните отлагания и целулита.
• Влияе благотворно върху кожата, косата и съединителната тъкан.
• Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.
Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc