Автор
Пепа Попова - Пепита

Да намериш правилния фон дьо тен е като да намериш идеалния партньор

Да намериш правилния фон дьо тен е като да намериш идеалния партньор.
Искаме мъж, на когото можем да се доверим и да разчитаме винаги. Искаме мъж, с когото да се чувстваме в безопасност и който разбира страховете ни.
Искаме всичко от него! Същото това “всичко” искаме и от фон дьо тена си.
Не вярвате ли? Мога да повторя някои думи и те да звучат съвсем на място: Искаме фон дьо тен, на когото можем да се доверим и да разчитаме на него винаги. Искаме фон дьо тен, с когото да се чувстваме в безопасност и който се грижи за страховете ни.

Експертите на Guerlain слушат внимателно желанията на момичетата вече 190 години и са наясно, че жената иска всичко. В резултат на това преди броени дни се появи иновативен тонален инструмент, който има идеално покритие, естествен блясък и в същото време се грижи за кожата така, както само Guerlain може да направи това. Едновременно грим и грижа, покритие и хидратация, баланс и защита.
Може би затова стана толкова популярен сред дамите още от първите дни на появата си. Време е да го опознаете по-добре. Казва се L'Essentiel.

На мен ми бе представен по френски стилно преди няколко дни – по време на премиерата му в София. Изискана, класна и в същото време много модерна и зелена локация – терасата на Capital Fort бе, може би, най-подходящото място, в което да се срещнеш с L'Essentiel за първи път, защото като самата сграда и този иновативен тонален инструмент е микс между технология, десетилетия опит и природа. А да ти го представи международният експерт по грим на най-старата къща за красота, съществуваща до днес - безценно. Без излишна суета и претенциозност, по парижки елегантно и небрежно едновременно – познавате този неподправен техен френски чар, той ни даде интересни съвети за употребата на новия фон дьо тен и безценни такива за това как да изберем правилния нюанс.

Оказа се, че онези момичета, на които им отива повече среброто, трябва да се придържат към студените тонове на L'Essentiel, а на такива, като мен, на които златните бижута им стоят по-добре – означава, че трябва да заложат на топли нюанси на продукта. Ако сами не можете да прецените кой благороден метал ви стои по-добре, се оказа, че има още един начин, с който можем да определим гамата си. Специалистът ни показа, че вените ни се различават малко по цвят – на някои от момичетата изглеждаха сини- сини, а на други като мен – леко синьо-зелени, т.е. отново ми показа, че трябва да търся правилното си номерче цвят сред топлите нюанси.

След като избрахме правилния тон, бе време за проба.
Резултатът веднага след нанасянето - леко покритие, равномерен тон, гладка кожа. Ефект, който продължи около 16 часа. Но визуалната трансформация не е единственото, което L'Essentiel прави. През деня продуктът овлажнява кожата и я предпазва от негативните ефекти на слънчевата светлина (защитен фактор - SPF 20) и синята радиация на изкуствената светлина от компютърните екрани, таблети и смарт устройства. В по-дългосрочен план L'Essentiel намалява пигментацията и стяга порите.



Това 16-часово сияние и естествено покритие се основава на 97% натурални съставки - пребиотици от сок от якон, червено водорасло, екстракт от бели какаови зърна и минерални пигменти - едно пълно преосмисляне на тема грим.
“Украсена” с L'Essentiel кожата е свежа, хидратирана, балансирана и защитена, излъчва жизненост, здраве и красота, порите са пречистени и фините линии изгладени.
Но това не е всичко. L'Essentiel разпространява активните съставки за грижа за кожата в сърцето на епидермиса. Ден след ден, тонусът на кожата е по-равномерен, порите са по-малко забележими (с 49%), а знаците за пигментация са сведени до минимум (с 39%). Звучи обещаващо, нали?

Вярвам, че този нов мой партньор ще изпълни обещанията си във времето...

В състава му няма да намерите масла, силикон или алкохол. Можете да избирате измежду 18 нюанса - топли, неутрални и студени. Плътността на покритието се регулира от лека до средна. За нанасяне, между другото, е изобретена хигиенична синтетична четчица, обработена с въглен, известен със своите антибактериални свойства. Тя се продава отделно.

L'Essentiel буквално нежно прегръща кожата така, както би ви прегърнал мъжът, който ви обича.

Казах ви, да намериш правилния фон дьо тен е като да намериш идеалния партньор. Аз вече намерих моя! Нежен, грижовен и много, много стилен - в единствена по рода си бутилка, създадена от световно известния дизайнер Mathieu Lehanneur (в чието портфолио са гарафата на Veuve Clicquot, бижута Cartier, интериора на бутиците Kenzo и кафенето Maison Kitsuné и участвал в реконструкцията на Grand Palais).

Да откриете точката на баланса, означава да спрете движението във времето и пространството. За Guerlain използвах свободни и неограничени форми и ги слях в едно. Бутилката е с изненадваща форма, но с уникално синхронизирани форми“.

Накратко: Истинско съкровище - красота, ефективност, естествени съставки, лекота на употреба и приятна текстура.
Вие пробвахте ли и какво мислите за L’Essentiel Guerlain?