Автор
Цвета Герчева

В търсене на забравената нежност: Тайната рецепта на щастливия живот

Казват, че щастието винаги се намира точно там, където сме спрели отдавна да го търсим. Затова съм се научила да не спирам да вярвам в добрите стари рецепти, не обичам да експериментирам с места за хапване и изобщо - толкова закоравял традиционалист съм по някои въпроси, че съм сигурна - има ли даже наченки на някакво щастие, нямам шанс да го пропусна, просто защото никога не се отказвам да го търся на едно и също място, ден след ден, година след година.

Може и да е проява на доза упоритост (това май е от софийските гени в кръвта ми), но пък защо трябва да разваляш удоволствието от любимата ти порция суши например, като опитваш нови варианти. Съжалявам, но не съм съгласна. Предпочитам винаги да си поръчвам от любимото ми - ролца с Philadelphia.

Всъщност имам една малка тайна - с момичетата често се събираме по женски, бягаме от офисите, пишем в програмата някоя супер важна среща и се виждаме тайно на по порция суши. Обикновено някъде в края на седмицата. Поръчваме по чаша добро вино и само след час вече сме разкрили куп тайни за живота, които винаги са били в съзнанието ни и, оказва се, са имали нужда от съвсем лежерен анализ, за да излязат на повърхността на мечтите.

И ако се питате каква е равносметката след един откраднат от забързания график следобед по женски, едно ще ви кажа. Тайна е. Няма как да ги разкрия тези тежки констатации, които могат да се изприказват само за час и половина, докато се хапне едно суши с Phhiladelphia и се изпие една чаша бяло вино по женски.

Ще ви споделя само, че винаги, абсолютно винаги накрая всичко се свежда до това да бъдем обичани. И да обичаме. Ние не си признаваме, но просто търсим нежност и предлагаме нежност. Обаче ни е трудно да го формулираме като послание. А всъщност, както казва една приятелка, е много просто. Прави се така:

1. Обади му се, да му кажеш, че вчера си го сънувала.

2. Покани го на вечеря.

3. Спри да мислиш и се остави на емоцията.

4. Поръчай нещо вкусно и добави доза нежност към всеки свой жест.

С момичетата отдавна сме разбрали, че не е трудно да покажеш на някогo, че е важен за теб. Трудно е да намериш правилната комбинация между емоция и качество. Животът понякога е като сушито с Philadelphia - вековната японска традиция среща нежният вкус на сиренето и изведнъж в света се ражда една тенденция, в която всички се влюбват.

Затова често най-доброто решение е да заложиш на нещо, в което си сигурна, че ще даде отличен вкус. И тази рецепта е важна не само за сушито. Важна е за тези, които искат да я приложат в живота си. Във вкусния живот, който толкова много искаме да имаме.

Моят е с аромат на алпийски полета, малко морски изгреви и щипка женска лудост. А твоят? Имаш ли вече перфектната рецепта, или още търсиш тайната съставка?

Имам обаче една рецепта за вас, която сигурна съм, ще ви хареса :) Ето я Т У К

(в материала има продуктово позициониране)