Автор
Woman.bg

Лесни трикчета за красива кожа, които дерматолозите няма да ви кажат

Вашият дерматолог със сигурност ви дава съвети как да поддържате кожата си. Има обаче някои лесни трикчета, с които може да полагате грижа за лицето си и без да давате пари за скъпа козметика. В домашни условия бързо и лесно може да постигнете успех с грижата за кожата без почти никакви пари.

Разбира се, слънцезащитните продукти са от важно значение, но имайте предвид, че ежедневните ви навици могат да повлияят на здравината на кожата. Ето няколко лесни стъпки, за да предпазите кожата си от преждевременно стареене или петна.

Намалете консумацията на кофеин

Хидратацията, както знаете, е от изключително важно значение за кожата на лицето. Кофеинът обаче я изсушава. Една чаша кафе на ден няма да ви навреди. Ако имате нужда от още една напитка, по-добре опитайте топла вода с лимон.

Релакс

С всяка изминала година животът ни сякаш става все по-труден и забързан и това ни поставя под огромен стрес. Когато изпитваме напрежение или се опитваме да разрешим даден проблем много често се появява акне по кожата ни. Даваме пари за скъп продукт, за да премахнем белезите от лицето си. По-добре помислете как да намалите стреса в ежедневието си. Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но все пак - опитайте! Вместо да купувате скъп крем, полегнете следобед и отпочинете 1-2 часа. Разходете се навън и си набавете витамин D. Ще усетите разликата в настроението си веднага, а и кожата ви ще бъде много по-сияйна.

Без грим във фитнес залата

Това е важно правило. Нека кожата на лицето ви да отпочине от макиажа. В залата, където спортуват, определено може да си позволите да отидете в "естествен" вид. Гримът запушва порите, а когато тренирате, вие отделяте определено количество пот. Комбинацията запушени пори и пот не е никак за препоръчване. Ако много държите да имате все пак нещо на лицето си, то може да нанесете малко количество водоустойчива спирала и балсам за устни, но нищо повече от това!

Не забравяйте слънцезащитния крем!

Лятото наближава и повечето дами вече мечтаят за перфектния тен. Бъдете внимателни! Нуждаем се от витамин D, но не прекалявайте с излагането на слънце. Започнете с по 15-20 минути на ден. И не забравяйте да нанесете върху кожата си слънцезащитен крем, особено ако живеете на място с висока надморска височина.

Има много много начини да намалите риска от рак на кожата

Избягвайте продължителното седене на слънчева светлина и използвайте слънцезащитни продукти. Това са два от най-добрите начини да намалите риска от развитие на рак на кожата. Друг начин да се предпазите е чрез специален хранителен режим, който включва консумацията на боровинки, диня, ядки, семена, моркови, карфиол и зелен чай, които със сигурност ще подсилят здравето на кожата ви. Това са храни с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат да се предотврати преждевременното стареене, а също и намалява риска от развитие на рак на кожата.

Премахвайте грима от лицето и почиствайте четките си

Това го знаете, но все пак - гримът трябва да се премахва от лицето, за да не запушва порите. Четките за грим също може да се окажат преносители на микроби. Затова задължително почиствайте старателно четките си поне веднъж седмично.

Повече сън

Ако се притеснявате, че кожата ви изглежда отпусната или набръчкана, имайте предвид, че причината за това може да се дължи на недостиг на сън. Наред с тютюнопушенето, липсата на физически упражнения и прекаленото излагане на слънчева светлина, в списъка с нещата, които могат да навредят на кожата ви попада и недоспиването. Опитайте да поспите малко повече - ще се окаже добре за здравето на вашата кожа.