Автор
Woman.bg

На синия килим със звездите от хитовия сериал "Живите мъртви"

Те са световен феномен от повече от девет години. Те се бият със зомбита или са в образите на зомбита, правят какви ли не каскади и експериментират с грим и перуки. Те са екипа на успешния сериал “Живите мъртви”. Сериалът, базиран по комиксите на Робърт Къркман, направи всичките си актьори големи звезди с милиони последователи по света. Историята разказва за месеците и годините след зомби апокалипсиса и проследява група оцелели, поели на път в търсене на безопасен дом.

В новия сезон те продължават да се борят с последиците от събитията през изминалите 6 години. След изчезването на Рик (актьорът Андрю Линкълн напусна сериала, което стресира феновете) много от героите са се отчуждили едни от други и, в някои отношения, са станали непознати и за самите себе си. Всички обаче знаят, че са в непосредствена опасност. Скоро ще си дадат сметка, че светът зад стените не функционира така, както са мислили.

Paley Fest е огромно събитие за феновете на всякакви видове сериали в Лос Анджелис и част от актьорите са на килима, за да отговорят на журналистически въпроси, а след това да поздравят феновете си от сцената. Заедно с фотографа Диляна Флорентин и ние сме на килима, за да се видим очи в очи с част от звездите на сериала. Американският актьор Райън Хърст, който е в ролята на Бета, първи застава пред нас. Близо два метра висок, с дълга коса и брада, звездата от "Синовете на анархията" и “Бейтс Мотел” играе ролята на един от двамата главни злодеи през 9-ти сезон и сам е пожелал да се включи в продукцията. Райън веднага казва “здравей, България” след като му казвам от къде сме. Питам го как се чувства като част от сериала, тъй като той сам е пожелал да бъде част от него. “Да, помолих Вселената и то се случи,” смее се той.

“Много е хубаво да имаш филмография, която ти позволява да отправяш такива желания!” А как би сравнил преживяването с други сериали, които е правил преди? “Не може да се сравни с “Черният лебед 2”, в който ще участвам,” шегува се той. “И ще танцуваш? Нямам търпение да видя това!” “Много харесвам “Живите мъртви”, фен съм на сериала от първи сезон,” през годините участвах в много фестивали Комик Кон и хората идваха при мен и ми казваха “трябва да участваш в “Живите мъртви”. И аз отвръщах, “да, знам” и то се случи! Моля го да ми разкаже повече за героя си – защо го харесва и дали го харесва въобще. “Той е толкова странен и толкова стилен! Има маска на зомби, но е облечен жестоко. Не казва много, а това, което казва е объркващо, но е моя тип човек!”.

Британката Елеонор Мацура е в ролята на Юмико, партньор на новия лидер на оцелелите – Магна. Позната от английски заглавия като “Skins” и “Dr. Who”, тя има роля и в огромния хит “Жената Чудо”. Трогната е , че съм гледала и британските заглавия, в които участва. “Да станеш част от такъв сериал, който е толкова обичан и съществува от толкова години, беше малко стресиращо в началото. Но до този момент цялото ми преживяване е само приятелско и топло и съм истински горда и трогната да бъда част от екипа.” Сред новите лица в групата на оцелелите е и Кони. Ролята й се изпълнява от актрисата Лорън Ридлоф, която е глухоняма. Тя наскоро е започнала да се занимава с актьорство и е истински щастлива да бъде част от сериала. На килима идва с преводача си. “Толкова се радвам, че мога да съм представител на общността си и в същото време е таква огромна отговорност за мен, защото аз съм просто един човек. Героинята ми е глухоняма и използва жестомимика. Не мога да представлявам всички, но е хубаво време за всякакви образи.”

И ако феновете са пищяли доста до този момент, те почти припадат когато се появява Нормън Рийдъс, който е в ролята на Дарил Диксън от самото начало на сериала.

Срещнах се с него преди три години в Лондон и той е доста забавен и симпатичен мъж. Известен със статута си на лошо момче и партньор на актрисата Даян Крюгер, той успява да даде само две интервюта преди да го извлекат към залата. Минавайки покрай мен се здрависваме и се поздравяваме. Няма как да не очаквам следващия сезон с нетърпение. Очаквайте всички тези срещи в новия сезон на поредицата Cinema Confidential.
Финалният епизод на сезон 9 се излъчва в понеделник – 1-ви април от 23 часа по Fox, а от есента "Живите мъртви" се завръща за сезон 10.

Автор: Станислава Айви