Класически френски сладкиш с плодов аромат и неустоимо обаяние.

Продукти:

500 г малини
1 ябълка, нарязана на ситно
½ ч.ч. заквасена сметана
½ ч.ч. готварска сметана
1 яйце
1 с.л. пудра захар
1 с.л. ванилов екстракт
2 с.л. брашно

Приготвяне:

Загрейте фурната на средна температура и поставете скарата на 20 см от реотаните. Намазнете форма за печене и покрийте дъното с малините и нарязаната на ситно ябълка.

В отделен съд смесете заквасената сметана, готварската сметана, яйцето, пудрата захар, ваниловия екстракт и брашното. Бъркайте, докато продуктите се смесят добре.

Изсипете сместа върху плодовете. Печете 10 минути. Сервирайте ги, поръсени с пудра захар.

Поднесете със сладолед или заквасена сметана.