Автор
Пепа Попова - Пепита

Протест срещу излишъка: Колекция Prada Resort 2020

Модният свят се събра в Ню Йорк за Met Gala 2019, която се проведе буквално преди часове и шоуто на Prada се превърна в допълнителна причина за визита в Манхатън. Миуча Прада покани журналистите и феновете на марката да видят колекция Resort 2020 в Piano Factory - централата на модната къща в САЩ.

Даян Крюгер, Наоми Уотс, Пол Дано и Зоя Казан, Дейн Дехаан, Ел Фанинг, Ума Търман, Хейли Стейнфилд, Кела и София Копола дойдоха да видят колекцията „Противоположна претенциозност“, която се превърна в „протест срещу излишъка“.
От първия образ, състоящ се от семпло черно палто, стана ясно, че колекцията ще бъде доминирана от изтънчена кройка, минимум декор и ярки нюанси.
“Истинска, наивна и противоположна претенциозност“ - така описа Прада новите си творения. “Това е като протест срещу излишъка. Аз съм чувствителна към политическата ситуация; всичко, което се случва, ме засяга."

View post on Instagram
 

Този сезон Миуча работи предимно с памук: топове и сака от памук, украсени с ръчно направени бродерии, палта и костюми, изработени от по-твърд плат. Полите и роклите се спускаха в трапецовидна форма - силует, познат на феновете на Prada, но този път изглеждаха по-момичешки в своите пропорции. Колекцията се оказа умерена в своите силуети и неутрални нюанси. Единствените по-ярки петна бяха цветните принтове и техниката пачуърк, която се появи върху някои рокли.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram