Автор
Woman.bg

Майка на пет деца е подложена на тормоз заради тялото си

Наричат я отвратителна и грозна, но тя е сигурна, че нищо не може да накара една жена да се чувства непълноценна.

Бренда Ривърс Стърнс от Охайо е на 32 години. Запознала се с мъжа си през 2009 г. и за 9 години съвместен живот двамата станали родители на пет деца. Най-голямата им дъщеря е на 7 години, а най-малкият им син едва на 9 месеца.

Разбира се петте бременности една след друга се отразили доста на тялото на майката. Още след първото раждане, което протекло много тежко и приключило със секцио, останали стрии, огромен белег, отпусната кожа, гънки и увиснали гърди.

Поначало Бренда много се срамувала от белезите по корема си и от отпуснатата си кожа. Но после проумяла нещо…



„Преди си мечтаех час по-скоро да отслабна и да си възвърна предишния външен вид“, споделя многодетната майка. „Истината е обаче, че вече нямам нужда от онова младежко тяло. То не знае какво е чувството да носиш в себе си човек, да се грижиш за дете, то не знае истинското значение на думата „саможертва“ и не разбира колко е силно и изумително всъщност. Бяха ми нужни пет бременности, две раждания със секцио (едно по спешност и едно планово) и три естествени раждания след секциото, за да обикна тялото си за това, което е успяло да направи и за това как изглежда то“.

Сега Бренда се опитва да убеди всички майки по света, че са прекрасни!
По време на последната си бременност тя редовно публикувала снимки на коремчето си, при това без да крие белезите и пигментните петна. Сега нейната Инстаграм-страница е пълна с максимално естествени снимки, недокоснати от Фотошоп. Даже напротив – на тях е подчертана всяка гънчица по корема ѝ! Всеки кадър буквално крещи „Ей, мамче? Ти си прекрасна!“. Не се шегуваме – Бренда държи табелка с този надпис на снимките си.

Многодетната майка признава, че поначало след раждането на петото си дете тя вместо да отслабне започнала да напълнява. Не харесвала тялото си и не се чувствала комфортно. „Бях фокусирана върху емоциите си, а не върху реалността“, казва Бренда. „А реалността е следната - моето тяло във всякаква форма е силно и красиво! И вашите тела също!“.



Повечето жени благодарят на Бренда за тази неприкритост и смятат снимките ѝ за вдъхновяващи. Но в коментарите често се изказват и хора, според които тези кадри оскърбяват чувството им за естетика. „Грозна“ и „отвратителна“ са най-деликатните епитети, които хвърлят по адрес на Бренда интернет-троловете.

Друга жена на нейно място би се отчаяла, но не и Бренда. Колкото повече я засипват с обиди, толкова по-често тя публикува такива снимки. „Мразя ги тези коментари, но не смятам да се отказвам. Докато някои хора се крият зад никовете си и ни наричат непълноценни, аз ще напомням, че за нашите деца ние сме съвършени“.