Автор
Пепа Попова - Пепита

Сакото - универсалният играч в пролетния гардероб

Сакото е универсалният играч в ежедневния ни гардероб и изключително подходящ партньор както на строгите панталони, които си купихме през зимата, така и на любимите ни дънки или нова рокля, която все още не можем да си позволим да сложим без връхна дреха отгоре в тези така прохладни майски дни. Тази пролет сакото се връща ударно в извънгабаритни размери, с подсилено рамо и в деликатни нюанси. Лично аз се влюбих в този over-size силует още през 80-те по няколко причини: на първо място широките рамене на сакото създават илюзията за малка талия, а и стилизирането му се случва без особени усилия. В допълнение, подобен тренд е идеален за почти всеки повод в забързаното ни ежедневие – удобна и елегантна дреха за офиса, прекрасна опция за неформален обяд или вечеря с приятели или просто перфектния приятел, с който да тичаш из града и отмяташ задачите си.

Добавете чифт панталони - цигара, over-size дънки или плисирана пола. Възможностите са безкрайни, така че дайте свобода на въображението си и действайте! Помнете само, че за да сте в крак с модните тенденции трябва да заложите на най-деликатните нюанси в цветовата палитра - нежно-розово, приглушено синьо, светло зелено или сиво-пясъчно.

Розово фламинго

Розовият нюанс продължава да владее женските сърца. Тук е моментът да уточня, че отдавна вече е излязъл от категорията дрехи за наивни и романтични малки момиченца и се възприема не по-малко сериозно от бялото или сивото, така че спокойно можете да заложите на нежно розово в офиса през пролетта.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Зелен букет
Всички нюанси на зеленото тази пролет трябва да бъдат не само в нашата чиния, но и в гардероба ни. Свежият салатен цвят се оказа ключов в колекциите на Derek Lam, Attico и Joseph, а ментовият е на гребена на вълната. Този цвят стои добре върху всички тонове на кожата и е изключително привлекателен в комбинация с праскова, бяло, черно, бежово, пастел. Време е да подправим гардероба си за пролетта, като добавим щипка мента. В комбинация с пастелни или кремави тонове, ментата веднага добавя нежен ретро ефект. А ако искате ударен такъв, то можете да изпробвате ансамбъл в нежно зелено от главата до петите.

View post on Instagram
 

Пустинна роза

Всички нюанси на бежовото, които могат да бъдат намерени в природата, определят настроението на целия сезон пролет-лято 2019. Модерните и стилни жени обожават пясъчната палитра, тъй като тя е много приспособима и лека за съчетаване и много, много аристократична.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Синева

Към синята цветова гама трябва да се насочат всички онези, които искат нещо умерено, сдържано, но не и скучно. Саката във всички цветове на небето вече завладяха сърцата на звездите на уличния стил, които успешно ги съчетават с плетени рокли, романтични поли, строги панталони и дънки с ефект тай-дай. Да се устои на красотата на този деликатен и съблазнителен цвят е просто невъзможно. А смятам, че не е и необходимо.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ето и моята интерпретация по темата oversize сако в пустинен цвят.