Автор
Антония Михайлова

Франк Синатра: Едно 'Обичам те!' е повече от всички пари на света

Мъж с безупречен стил, деликатна усмивка и убийствено сини очи, любимец на жените и техен обожател, голям артист и преди всичко... кадифен глас. 

Името на Франк Синатра отдавна е икона, а неговите вечни хитове My way, New York, New York, Come fly with me, My funny Valentine, Strangers in the night ни карат да мечтаем за една, сякаш обречена на изчезване, порода мъже, истински мачовци с огромни сърца и дъх на отлежало уиски.

Франк Синатра
Франк Синатра

Успехът на Синатра, роден на днешния ден, не може да бъде измерен с цифри, тъй като те биха лишили от блясък статуса му на наистина голяма звезда. 

И въпреки това един "Оскар", 13 награди "Грами", 58 филма, над 250 милиона продадени плочи, като добавим и 4 съпруги, 3 признати деца и 1 непризнато, са само една от малкото причини да си спомним за "Гласа", "Управителя", "Сините очи", както е известен сред феновете си. А те наистина го обожават. Така например след един негов концерт в „Парамаунт театър“ тълпата от 35 000 души предизвиква безредици в Ню Йорк.

Франк Синатра
Франк Синатра

А можете ли да си представите, че по някои изчисления през 40-те години феновете му наброяват над 40 милиона души! И то във време, когато такаква любов е можела да бъде заслужена само с чисто изкуство и без помощта на вездесъщите днес социални медии. 

Да не забравяме, разбира се, че Синатра е притежавал и романтичен ореол заради връзките му с еднии от най-красивите жени на неговото време - Марлене Дитрих, Лорън Бакол, Лана Търнър, Мерилин Монро. Синатра не е странял и от връзки с мафията, за което се носят легенди. В разказ пред вестник Sun Тина, най-малката от трите му деца, споделя, че баща ѝ бил нает от мафията и работил за босове от престъпния свят близо 20 години.

Франк Синатра
Франк Синатра

Тя потвърдила също, че прототипът на Джони Фонтейн от трилогията на Франсис Форд Копола "Кръстникът" е бил именно Синатра. Приятели на певеца в тези среди били Лъки Лучано, Сам Джанкана и братята Капоне.

Неговите крилати мисли:

- Едно „Обичам те!“ е повече от всички пари на света!

- През цялата си кариера, ако съм направил нещо, то е било да обръщам внимание на всяка нота и на всяка дума, която пея – ако песента значи нещо за мен. Ако не мога да внуша това на слушателите, аз се провалям.

- Бих искал да бъда запомнен като човек, който е живял прекрасен живот, човек, който е имал добри приятели и чудесно семейство – и всъщност не мисля, че бих могъл да искам нещо повече от това.

- Може да живеете до сто години, но последният глас, който чуете, може да бъде моят.

- Човек живее само веднъж, но ако изиграе картите си правилно, веднъж е достатъчно.

- Отнасяй се с жените като с дами, а с дамите - като с жени.

- Никога не се прозявайте пред лейди.

- Дори да не познаваш човека на другия край на света, обичай го просто защото е като теб.

- Всички принадлежим на един свят, приятелю, всички сме съседи.
 

Франк Синатра
Франк Синатра

- Алкохолът може да е най-големият враг на човека, но Библията казва да обичаш врага си.

- Страхът е враг на логиката.

- Ненавистта не решава никакви проблеми, тя само ги създава.

- Обичам всички момичета, така, както те ме обичат. Получавам хиляди писма на седмица от жени, които ме обичат... Всеки път, когато пея песен, аз правя любов с тях. Аз съм певецът, който звучи в тяхния будоар. Аз съм за всичко, което ни върши работа през нощта, било молитва, транквиланти или бутилка Jack Daniels.

Франк Синатра: Отнасяй се с жените като с дами, а с дамите като с жени
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Франк Синатра: Отнасяй се с жените като с дами, а с дамите като с жени

Автор Woman.bg

- Най-доброто отмъщение е грандиозният успех.

- Прогресът означава, че за всичко е нужно все по-малко време и все повече пари.

- Аз много обичам жените и им се възхищавам. Но, както и всички мъже, аз не ги разбирам.

- Най-големият урок в този живот е да не те е страх от никой и от нищо.

Франк Синатра
Франк Синатра