Автор
Woman.bg

Пилешки гърди с шунка и сос с вино и крема сирене

Рецептата, която днес ще ви покажем, е за приготвянето на сочни пилешки гърди - перфектното ястие за вечеря.

Време за подготовка и готвене: 45 мин.

Порции: 4

Продукти:

4 пилешки гърди
4 с. л. крем сирене Arla с билки и подправки
8 слайса шунка
4 картофа за печене
За соса:
10 мл. Бяло вино
Остатъка от кутията 150 гр. крем сирене Arla с билки и подправки
Сол и черен пипер
2 с. л. нарязан див лук

Приготовление:

Фурната се нагрява на 240 °С. Картофите се нарязват на големи кубчета и се варят в подсолена вода за около 5 мин., отцеждат се, поръсват се със зехтин и се прехвърлят в тава за печене. Пекат се около 20 мин., като на всеки 5 мин. се разбъркват. Пилешките гърди се овкусяват с крем сиренето и всяка се увива с 2 слайса шунка. След първите 10 мин. фурната се намалява на 200 °С и в тавата с картофите се слагат пилешките гърди.

Пекат се 15 мин.

Междувременно се приготвя соса. Виното се слага в тиган върху нагрят котлон и след като заври, температурата на котлона се намалява и се добавя крем сиренето. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се и нарязаният див лук.

В 4 чинии се разпределят пилешките гърди, картофите и соса и се сервират.

(в материала има продуктово позициониране)