Днешното ни вкусно предложение за вечеря е карфиол с пушен BBQ сос и сос от крем сирене.

Време за готвене и подготовка: 30 мин.

Порции: 4

Продукти за карфиола:

1 средна глава карфиол
20 гр. брашно
20 мл. прясно мляко
2 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
По 1 ч. л. лук на прах, кориандър и чили на прах
20 мл. пушен BBQ сос

За соса:

150 гр. крем сирене Arla Натурално
50 гр. натрошено краве сирене
2 с. л. майонеза
Настърганата кора на 1 лимон
1 скилидка чесън
По 1 ч. л. сух риган и мащерка
Сол и черен пипер
Пресни билки за сервиране

Приготовление:

Карфиолът се накусва на малки „розички“. В купа се смесват брашното, млякото, сол, червен пипер, лук на прах, кориандър и чили. Разбърква се добре и в тази смес се овалват добре „розичките“ от карфиол.

Разпределят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително нагрята фурна на 220 °С за 10 мин. Изваждат се от фурната и се прехвърлят в купа, където се поръсват с пушения BBQ сос. Разбъркват се добре, връщат се в тавата за печене и се пекат още 5 мин. на 250 °С.

За да се направи соса, всички продукти се смесват и се блиндират. Подправя се със сол и черен пипер.

Сервирайте печения карфиол с купа сос от сирене за топене поръсен с пресни билки.

(в материала има продуктово позициониране)