Автор
Woman.bg

Пишеш разкази? Развълнувай ни с историята си!

У нас има много млади и талантливи творци, които нямат трибуна. Особено когато говорим за тънкото изкуство на късия разказ. Това е кауза, която е от изключително значение за пишещите в България и за новите гласове, гледни точки и таланти, които тепърва ще бъдат откривани.

От сайта "AртАкция", съвместно с издателство "Колибри", организират конкурс именно за къс разказ. Темата е: “Не е ли страхотно?” Целта е да се споделят различни истории, да се чуят различни гласове. "Искаме да ни развълнуваш, да ни покажеш таланта си, да ни накараш да препрочетем разказа ти няколко пъти, да спрем за момент, да оставим всичко, което правим... и да се потопим в света, в който ни каниш", признават организаторите.

Как

От днес до 28 юни всеки, заинтригуван от идеята на конкурса, може да изпрати своя кратък разказ, придружен от кратка автобиография на адрес isntthatwonderful@atrakcia.bg.

Изисквания

Търсят се автори на възраст от 18 до 35 години. Текстът трябва да е с дължина до 10 000 знака.

Жури

Кратките разкази ще бъдат внимателно прочетени от жури в състав:

Мария Касимова - писател, журналист;
Светлозар Желев - директор на Национален център за книгата;
Весела Бабинова - актриса.

Победители

Журито ще обяви кратък списък от 7 селектирани автори, чиито имена и разкази ще бъдат публикувани във фейсбук страницата и сайта на "АртАкция". Трима от тях ще си поделят призовете за първо, второ и трето място.

И това не е всичко - чрез феисбук гласуване ще бъде обявена и специална награда на публиката! Защото читателите са онези, които се грижат за живота на историята, веднага щом тя напусне писателския дом.

Награди

На 4 юли организаторите са подготвили специално събитие, на което ще обявят победителите. Те ще получат:

Неограничен достъп до онлайн майсторски класове на www.masterclass.com;

Дигитална Retro Dual пишеща машина, защото добрите истории заслужават да бъдат започнати на нещо красиво;

Лукзосен Smart Writing Set Ellipse Moleskine.

Авторски права

Разказите са лично притежание, но ще е нужно разрешението на авторите, за да бъдат споделени в социалните мрежи, да бъдат използвани части от тях за комуникационни цели. За използването на произведението няма да се дължи възнаграждение на автора.