Автор
Woman.bg

Бившият крал на Белгия с ДНК тест. Има ли незаконна дъщеря?

Белгия е разтресена от огромен скандал. Бившият крал Албер Втори е принуден да се подложи на ДНК тест, за да се разбере има ли извънбрачно дете, разкриват световните медии.

До тази скандална ситуация се стигна, след като преди близо шест години 51-годишна дама на име Делфин Боел реши да отнесе в съда претенциите си спрямо вече бившия монарх. Дамата твърди, че тя е негова дъщеря, появила се на бял свят от аферата с майка ѝ - баронеса Сибил дьо Селис Лоншан. Делфин настоява да бъде официално призната.

В края на миналата година съдът в родината на 84-годишния Албер Втори реши, че той трябва да се подложи на тест за бащинство. Монархът оспори решението, което накара мнозина да заключат, че той в действителност е имал отношения с баронесата и явно знае, че Делфин Боел е негово дете. Заради протеста срещу съдебното решение случаят беше отнесен до Касационния съд, който трябва да се произнесе до края на тази година.

Междувременно Апелативният съд в Брюксел реши, че Албер Втори трябва да даде ДНК проба. Ако бившият крал откаже, той ще бъде глобяван с по 5000 евро дневно, произнесоха се магистратите.

Навярно заради сериозността на санкциите или за да потули недоволството срещу себе си и обвиненията, че се опитва да избяга от отговорност, монархът се съгласи да се подложи на изследването. Резултатите от него обаче ще останат поверителни, докато съдът не се произнесе по обжалването.

Припомняме ви, че скандалът с извънбрачното дете на Албер Втори започна през 1999 г. Медиите гръмнаха, след като в биографията на кралица Паола, съпруга на Албер Втори, за пръв път се появи информация за извънбрачна връзка на мъжа ѝ с баронеса Сибил дьо Селис Лоншан. Това се е случило през 60-те и 70-те години на миналия век, когато Сибил е била любовница на бъдещия суверен, тогава все още принц на Лиеж.

След излизането на книгата Албер Втори индиректно призна за връзката си с баронесата, след като в новогодишната си реч от 1999 г. намекна за "кризата", преживяна от семейството му преди повече от 30 години. Той обаче никога не е зачерквал темата за Делфин. Иначе ДНК доказа, че баща на Боел не е този, който официално се води за такъв - мъжът на Сибил - Жак Боел.