Папи Ханс тръпне в очакване да стане вуйчо. След два месеца сестрата на Константин Трендафилов - Лилия ще се сдобие с наследник. Папи произлиза от семейство на интелектуалци. Майка му, Кристин Димитрова, има над 16 издадени книги зад гърба си и е превеждана в над 20 страни. Бащата на Константин, Владимир Трендафилов, е критик, писател, дългогодишен преподавател по американска литература в Софийския университет.
Радостната новина бе помрачена от личната трагедия, която преживя семейството: Папи загуби татко си, който близо година се бори с рака. Проф. Владимир Трендафилов почина от рак на белите дробове. Въпреки загубата, пеещият поет не пада духом и гледа да е неотлъчно до майка си и сестра си.

"Загубата на близък човек не се преодолява лесно, но аз гледам да съм постоянно ангажиран с работа. Така се разсейвам от мрачните мисли. Баща ми бе сред най-страхотните хора, които съм познавал. Той мислеше същото за мен. Беше свободен човек и приемаше моите начинания с голяма усмивка. Въпреки загубата, сестра ми се държи и се учи да живее без татко. Вярвам, че има баланс във Вселената - на всяка лоша новина се пада по една хубава ", сподели в интервю изпълнителят на "Кекс".