Ако и вие обичате пица, толкова колкото ние, няма как да не се зарадвате на днешното ни предложение за вечеря - пица със сьомга и авокадо.

Време за готвене: 90 мин.

Порции: 4 бр.

Продукти за тестото:

500 гр. брашно
300 гр. хладка вода
1 с. л. зехтин
1 пак. суха мая
1 ч. л. сол

Продукти за топинга:

150 гр. крем сирене Arla с билки и подправки
150 гр. моцарела Arla слайс
200 гр. пушена сьомга
1 бр. авокадо
1 връзка копър
4 с. л. каперси
4 с. л. зехтин

Приготовление:

За приготвянето на тестото се смесват всички продукти и се меси няколко минути на ръка или в кухненски робот. Тестото се оставя, покрито да престои минимум половин час или докато удвои обема си. Работният плот се поръсва с брашно, тестото се разделя на две части и всяка се оформя на топка. Разточва се с точилка на тънка кора, за препоръчване директно върху хартия за печене. След това се прехвърля в голяма тава за печене.

Основите за пица се намазват с крем сирене и върху тях се разпределят слайсовете моцарела. Отгоре се слагат накъсаните филета пушена сьомга. Пицата се пече в предварително нагрята на 225°С фурна за около 25 мин.

Каперсите се отцеждат и се подсушават с домакинска хартия. В тиган на средна температура се нагрява зехтинът и в него се изпържват каперсите за няколко минути, след което се подсушават отново от отделената вода и мазнина. Изпечената пица се покрива с нарязаното авокадо, изпържените каперси и копър.

(в материала има продуктово позициониране)