Всяка жена изпитва ужас, когато види дори и една малка бръчица на лицето си. С напредване на възрастта се появяват нови и нови линии. Причините за стареещата кожа са многобройни. В тялото всички системи са взаимно свързани, така че дори нещо, което няма общо със стареещата кожа, може да бъде основната причина за проблема. Как да съхраним младостта на кожата си? Отговор на този въпрос дава козметикът-остеопат Наталия Варламова.

Остеопатията е система за диагностика и терапия на широк спектър от оплаквания. Тя не е алтернативна медицина, а е по-скоро допълваща терапия, която се основава на същите принципи на анатомията и физиологията, както и медицината. Остеопатията се отличава по това, че се работи само с ръце. Козметиците-остеопати работят върху нарушенията, които засягат всички слоеве на кожата, мускулните и костните структури, както и позициите на костите на лицевия череп. Тези нарушения засягат кръвообращението, водят до асиметрия на лицето, както и появата на торбички под очите, бръчки по лицето и отпуснатост на кожата. Ето какво съветва Наталия Варламова, за да се справим с тези проблеми.

Масаж на лицето и областта на шията


Курсът се състои от 10 сесии, но не повече от 2 пъти седмично. Процедурата подобрява кръвообращението, тонуса на кожата, предотвратява появата на бръчки и премахва подуването. Ефектът се постига чрез стимулиране на кръвообращението, което е отговорно за насищането на кожата с кислород.

Гимнастика за лицето


С помощта на специално разработени упражнения за лицето могат ефективно да се преборят кожни проблеми като малките бръчки и нездравословния тен. Когато правите редовно лицева гимнастика, с течение на времето кожата става по-еластична.

Контролирайте физическата активност


Тежки чанти, големи тежести във фитнеса, високи токчета, неправилна стойка - всичко това води до напрягане на шийните и гръдните прешлени. Нарушава се значително и кръвният поток. Следите на умората се изписват на лицето ви. Контролирайте физическата си активност, за да избегнете тези проблеми.

Хранете се здравословно


Здравето на кожата е пряко свързано с храната. Някои плодове и храни притежават естествени анти-ейджинг свойства. Плодовете, богати на витамин С и тези с високо съдържание на фибри и минерали са най-добрите средства против стареене на кожата. Затова е важно да се фокусираме върху здравословното хранене.

Избягвайте стреса

Опитайте се да избягвате стреса. Причина за много болести е именно стресът. Непрекъснатото напрежение влияе неблагоприятно върху целия организъм и оставя своите първи признаци върху лицето. Стресът повишава нивата на кортизола и намалява способността на кожата да задържа вода. Постоянното мускулно напрежение, характерно за стреса, провокира появата на нови бръчки или задълбочава стари такива. Затова се погрижете за избягвате стреса, доколкото е възможно.