Автор
Woman.bg

"Мис Персенк" - нощта на рока и звездните кралици на красотата

Лятото на Woman.bg продължава в духа на слънчевото настроение и вълнуващите събития, а този уикенд бе посветен на модата и красотата. В лъчезарния първи петък на юли имахме щастието да посетим китното градче Девин, където се състоя ежегодният конкурс „Мис Персенк“. Светското събитие, чийто домакин беше планинското бижу SPA хотел „Персенк“, беше уважено от известни личности и едни от най-запомнящите се родни кралици на красотата. Начело на журито бе Жени Калканджиева, собственик на Visages Models. „Мис България 2010“ Ромина Тасевска, популярната светска журналистка Елизабет Методиева, миналогодишната носителка на титлата „Мис Персенк“ Габриела Чонина, както и представители от SPA хотел „Персенк“ и Термален аквапарк „Персенк“ в лицето на г-н Венцислав Чолаков и г-н Светослав Кокудев бяха останалите попълнения в звездното жури.

Нощта беше красива и тържествена, изпълнена с богата програма и изтънчен стил. Претендентките за титлата заблестяха в 3 тура, а задачата да бъдат избрани най - красивите и достойни момичета не беше никак лесна. Те показаха завидни визуални качества, перфектни тела с женствени извивки и всяка една от тях се отличаваше с индивидуалност.



Вечерта стартира с дефиле на момичетата на Visages Models, които представиха модните аксесоари и бански костюми на Iskra Art Gallery с дизайнер Искра Георгиева и слънчевите очила с марка KWIAT. За финал хубавиците дефилираха в официални рокли на дизайнерката Ради Лазарова от модна къща BLiNK, носител на най-престижната награда за мода в България – „Златна игла“ на Академията за мода в категория „Най-добър млад дизайнер” за 2019-та година.

Кралица на вечерта стана 19-годишната Стела Гечева от Пловдив. За първа подгласничка на победителката бе определена Мария Мъркова на 21 г. от Пазарджик, а втора подгласничка стана Стефани Симова. Тя е на 18г. от Брезник. Наградата „Мис Термален аквапарк Персенк“ получи красивата и грациозна Стелияна Иванова. Новото лице на водния комплекс е на 18г. и също е от град Пловдив. Девойките получиха подаръци, предоставени от домакини и спонсори.



Водещ на събитието бе певицата Емилия Валенте, която се погрижи за превъзходното настроение на гостите с няколко изпълнения на световни хитове. След церемонията вечерта продължи с изискана гурме вечеря, а кулминацията на празника беше разтърсващият концерт на една от най-любимите български банди Б.Т.Р! Жени Калканджиева и солистът на Б.Т.Р. Наско Пенев припомниха на публиката златния хит на групата „Да погледна в теб“, в чието видео модната шефка изигра главната роля, а след музикалното участие двамата обсъдиха и бъдещи съвместни проекти.



Конкурсът „Мис Персенк“ беше най-добрият и красив начин да прекараме една от първите летни петъчни вечери, а термалният аквапарк на комплекса се оказа едно истински уникално място. Препоръчваме ви го.

И ако трябва да обобщим този празник за душата и очите в няколко думи, те биха били: красота, стил, изискани блюда, ароматно вино, качествена музика и много усмивки!