Синините по краката са неприятно явление, особено през лятото, когато толкова ни се иска да излезем по къса пола или шорти.

На много жени дългият панталон им се струва единствен изход от положението. Ние обаче можем да ви предложим няколко варианта за действие. Някои от тях помагат за по-бързо изчезване на синината, а други ще ви позволят да маскирате дефекта в екстремни ситуации.



1. Студен компрес

Този метод е подходящ, ако синината е „прясна“ и не е минало много време от удара. Най-добре го приложете веднага след травмата – колкото по-бързо действате, толкова по-незабележима ще е синината.
За компреса можете да използвате лед, увит в кърпа. Пакет замразени зеленчуци също ще свърши работа. Наложете травмираното място с лед за 10 минути. След 20 минути почивка можете да повторите процедурата.



2. Компрес с масла

Натуралните масла и в частност синапеното масло спомагат за засилване на кръвообращението и помагат синината да се разсее по-бързо. Капнете на травмираното място няколко капки масло и го втривайте с масажни кръгови движения в продължение на 10-15 минути. После напоете памучен диск с масло, наложете го на синината, омотайте отгоре с прозрачно фолио и оставете компреса за 2 часа.



3. Фон-дьо-тен

Можете да маскирате синините по краката по същия начин, по който прикривате несъвършенствата по лицето си. Първо използвайте коректор, най-добре с жълтеникав цвят, който ще неутрализира виолетовия оттенък на синката. После капнете отгоре фон-дьо-тен и го разнесете старателно.


Впрочем, много звезди изобщо не се притесняват от синините по краката си и обличат къси поли и рокли с цепка, нехаейки за неестетичните белези по кожата си.

А вие често ли се препъвате в холната масичка? Имате ли си свой метод за маскиране на синините? Споделете в коментарите!

Четете още: Красотата не иска пари, трябва и акъл - разберете го