Автор
Woman.bg

Дете гений оспори тезата на Айнщайн и Хокинг, че няма Бог

Светът е невероятен и изпълнен с какви ли не изненади и изумителни същества и хора, за които не подозираме. Днес научаваме за едно момче, което по-скоро бихме могли да оприличим на фантастичен герой, отколкото на обикновено 11-годишно дете.

Той се казва Уилям Майлис и ако го определим като гений, може би ще е малко. Малкият умник е проговорил, едва когато е бил на 7 месеца, а на 2-годишна възраст вече е можел да чете, пише и смята. Вече е студент по астрофизика в университета Карнеги Мелън.

11-годишният гений е син на гръцки проповедник и има силна вяра в Бог. Уилям е сигурен, че Господ съществува и приел мисията да докаже, че Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн са сгрешили с твърденията си за началото на Вселената. Както добре знаем, и двамата са атеисти и отричат Божията намеса.



Уилям Майлис е готов да направи нещо, което никой досега не е успял, а именно да оспори откритията на двама от най-великите учени в историята. Според малкия гений е много по-логично да се твърди, че Бог съществува, отколкото да го отричаме. Той е категоричен, че само външна сила може да създаде Вселената:

„Твърденията на учените, че Вселената е безкрайна, но в същото време се появила преди около 14 милиарда години, си противоречат. А за да се докаже, че няма Бог се изисква много повече вяра, отколкото да възприемем, че в този свят всичко е създадено от Него. Много по-логично е да приемем, че Вселената е създадена от Бог, отколкото че тя се е създала сама. Изисква се много повече вяра, за да твърдиш второто“.

Дали Уилям Майлис е следващият Айнщайн и ще преобърне ли той представите ни за света? Следващите години може би предстоят да бъдат нови невероятни открития.

Четете още: Новата жена на шеф Манчев роди!