Автор
Woman.bg

Краставицата е сред топ 4 на храните за красива кожа

Ако искате да се радвате на красива кожа през лятото, не е необходимо да инвестирате в скъпа козметика. Достатъчно е да подбирате правилните храни, които ще направят кожата на лицето ви свежа и сияйна.

Кои са те? Вижте в следващите редове:

Ядки

За да е красива кожата ви, заменете сладките изкушения, които атакувате между храненията, с ядки.

Прекомерният прием на сладко влошава състоянието на кожата и е възможно да причини акне или изостряне на вече съществуващ проблем.

Дерматолозите съветват, когато усетите глад, да похапнете шепа ядки. Със своето съдържание на полезни мазнини, минерали и антиоксиданти те са истински еликсир за красива кожа.

Зелен чай

Това е напитка, изключително богата на антиоксиданти, поради което консумацията ѝ стимулира регенерацията на кожата и ще помогне за бързото ѝ възстановяване след изгаряне или претърпяна алергична реакция.

Освен това съдържащите се в зеления чай антиоксиданти спомагат за подмладяването на кожата.

Риба

Рибата е богата на Омега-3 мастни киселини, което я превръща в идеалната храна за всички дами, желаещи да се радват на красива кожа. Причината е, че този вид мазнини чисти лошия холестерол, подобрява кръвообръщението и съответно освежава и изравнява тена.

Краставица

Консумацията на краставица спомага за поддържането на красива и нежна кожа. Тя съдържа витамини А, В и С, както и силициев двуокис, който благоприятства формирането на по-здрава съединителна тъкан на кожата на лицето.