Автор
Woman.bg

Защо жените на 40 са по-щастливи от тези на 20?

Много дами се боят от остаряването, но истината е, че това е напълно излишен и неоснователен страх.

Защо ли? Защото една жена на 40 има възможност да живее по-щастливо, от която и да е 20-годишна хубавица. Да, може вече да има някоя и друга бръчица по лицето, но пък е научила ценни истини за живота и околните, които ѝ помагат да е в мир със себе си и да усеща удовлетворение от живота, което на двайсет е само далечен мираж.

Ето няколко примера защо една жена на 40 е далеч по-щастлива от една на 20:

* Младите жени прекарват голяма част от времето си в копнежи... за колегата, по когото тайно са хлътнали, за по-хубава работа, за собствен апартамент и т.н.
Една жена на 40 не губи време в празни мечти, а ги изживява. Тя вече има житейския опит, увереността и знанието, че животът си върви и не чака никого, за да ѝ помогне в плановете ѝ.

* Младите жени копнеят за чуждото одобрение. Увереността в себе си и самочувствието им е пряко свързано с оценката, която получават от околните. Те имат нуждата да знаят, че са харесвани, че половинката им има очи само за тях, че приятелите им ги намират за забавни и ред подобни „доказателства“ за стойността им като индивид.

За сравнение - една зряла жена вече знае своята цена и не се нуждае от нечие признание, за да се чувства значима. Нейният свят никога няма да се разклати, ако някой мъж не я оценява. Вместо да изгуби вяра в себе си и в своите качества, тя ще спре да губи времето си с човек, който е толкова сляп, че не може да забележи диаманта до себе си.

* На младите жени лесно им се замайва главата. Достатъчни са няколко подхвърлени ласкателства и те вече гледат мъжа насреща с влюбен поглед. Една зряла жена, за сравнение, никога няма да бъде впечатлена с приказки за красивите ѝ очи или неустоимата ѝ усмивка. Както казахме, тя знае цената си и за да бъде спечелена, не ѝ трябват ежедневен низ от комплименти, държане за ръце, вечери на свещи и скъпи подаръци. Необходимо ѝ е само да знае, че до себе си има стабилен човек, който ще е до нея и в трудни времена.