Автор
Пепа Попова - Пепита

Мелания и Бриджит си мерят тоалетите на Г-7. А кой ще спаси Земята?

Световните лидери се събраха в Биариц, Франция, на срещата на върха на Г-7 през уикенда, за да обсъдят редица глобални проблеми.

Годишната среща на върха се провежда тази година на фона на ескалираща търговска война между САЩ и Китай, планираното излизане на Великобритания от Европейския съюз и пожарите, които опустошиха тропическите гори на Амазонка в Бразилия.



Въпреки напрежението около срещата на върха, първата дама Мелания Тръмп, първата дама на Франция Бриджит Макрон и съпругите на други световни лидери се наслаждаваха на спокойна програма, включваща разходки до село Еспелет, което е разположено в района на баските в югозападната част на страната, вино, обяд и традиционни изпълнения.
Освен Мелания Тръмп и Бриджит Макрон в групата на първите дами се включиха Акие Абе - съпругата на японския министър-председател Шиндзо Абе, Сесилия Морел - съпруга на чилийския президент Себастиан Пинера, Джени Морисън - съпруга на австралийския министър-председател Скот Морисън, испанката Бегоня Санчес и Малгоржата Туск - съпруга на Доналд Туск.

Очаквано, вниманието на светските журналисти бе насочено към Мелания и Бриджит, които успяха да се видят на обща вечеря в компанията на съпрузите си още в събота. И двете първи дами предпочетоха визии в бежови и пясъчни цветове по време на първата си среща. Г-жа Макрон остана лоялна на марката Louis Vuitton и заложи на рокля с прав силует, а г-жа Тръмп бе избрала рокля с плисирана вложка на Gucci. Творението на Алесандро Микеле на стойност 3800 долара включва сменяеми кристални брошки на колана, които много удачно Мелания бе комбинирала със сребърните обувки So Kate на Christian Louboutin, които се продават на дребно срещу $ 745.

View post on Instagram
 


Макрон не измени на Louis Vuitton и в неделя по време на разходката в градините на Еспелет, Франция, в компанията на другите първи дами. Бившата учителка носеше червена рокля с изрязани детайли на раменете. Тя комбинира аленото облекло с двуцветни обувки с каишки на Louis Vuitton, украсени с известното лого на бранда около петата и по тока.
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пък заложи на визия изцяло в бяло, включваща бяла миди-рокля на Calvin Klein, допълнена с балетните пантофки на Christian Louboutin и съответстваща бяла чанта Hermès.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Дамите смениха тоалетите си за общата снимка на лидерите на Г-7, като този път Мелания бе в червено, а Бриджит в светло сребристо. Г-жа Тръмп изглеждаше зашеметяващо в алената рокля на Alexander McQueen по дизайн на Сара Бъртън. Бриджит Макрон, която бе в огнено малко преди това, се появи в къса сребриста рокля за семейната снимка на Г-7. Благодарение на белите си обувки на висок ток, първата дама на Франция успя да достигне до бузата на Доналд Тръмп, за да го целуне пред погледите на мъжа си, Мелания Тръмп и всички присъстващи на срещата.

Мелания и Бриджит продължиха да демонстрират симпатиите по между си и униклания си стил и днес. Г-жа Тръмп бе олицетворение на шик и класа в midi-роклята на известната дизайнерска къща Alaia, която е сред любимите на звезди като Наоми Кембъл и Кейт Мос. Изключително красива е тази вълнообразна линия върху деколтето и подгъва, а контрастът между бялата горна част и тъмно принтираната пола е наистина впечатляващ. Мелания бе допълнила стилния тоалет с класически бели обувки.
Бриджит отново заложи на рокля в неутрален беж и обувки на Louis Vuitton.

View post on Instagram