Ето я и рецептата за перфектното есенно кулинарно изкушение - кифлички с песто и крем сирене.

Време за готвене: 60 мин.

Порции: 6 бр.

Продукти за тестото:

50 гр. масло
250 мл. хладко мляко
250 гр. пълнозърнесто брашно
250 гр. бяло брашно
1 яйце
1 пакетче май
1 ½ ч. л. сол
1 ½ с. л. мед

Продукти за плънката:

150 гр. крем сирене Arla Натурално ( 1 опаковка)
3 с. л. песто (домашно или от любимата ви марка)

Приготовление:

Смесете в купа двата вида брашно, солта и сухата мая. Оформете кладенче и в него излейте леко-топлото мляко с разтворен мед в него. Разбъркайте леко, докато течността се поеме от брашното и месете няколко минути. Добавете маслото към тестото и месете, докато се поеме напълно.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете на правоъгълник с размери 30/15 cm и го намажете със смес от крем сирене и песто. Сгънете тестото на 1/3 от едната страна и после и от другата. Така ще получите 3 пласта тесто и пълнеж. Разточете правоъгълника леко, докато стане с размери 15/15 см Нарежете го на ивици с ширина около 2 см. Усучете всяка от ивиците около 7-8 пъти и я завийте в кръг, така че края и да остане в средата и да пречи да се развива.

Подредете ги върху тава с хартия за печене на разстояние, защото ще удвоят обема си докато втасват 1-2 часа. Намажете ги с разбито яйце и печете около 15 мин. на 200°С.

(в материала има продуктово позициониране)