Автор
Woman.bg

Невероятно: След 117 дни в мозъчна смърт, млада жена роди

Невероятната история на 27-годишна жена от Чехия ще ви просълзи. През април бъдещата майка получава мозъчен кръвоизлив в дома си. Съпругът ѝ я намира на пода на спалнята им в безсъзнание. Младата жена веднага е откарана с хеликоптер до Университетската болница в град Бърно.
Състоянието ѝ обаче рязко се влошило, докато я превозвали до спешния център. Малко след приемането си в болницата, бременното момиче изпада в мозъчна смърт. Лекарите правят всичко по силите си да спасят плода – тогава на 15 гестационни седмици, съобщава агенция "Ройтерс".

В продължение на 117 дни докторите бдят неотлъчно до леглото на пациентката, за да поддържат бременността ѝ. В света няма друг описан подобен случай. Процесът е изключително сложен и опасен. Но чудото се случва и на 15 август – в 34-тата седмица от бременността – бебето било родено със секцио.

Момиченцето се появило на бял свят с тегло от 2,13 кг и височина 42 см. Говорител на болницата нарече раждането „чудо без еквивалент в света“. След операцията в присъствието на съпруга и членове на семейството животоподдържащите системи на майката са изключени.