Автор
Woman.bg

10-те най-страшни филма за тази година. А ти гледа ли ги?

Хелоуин бавно, но неусетно наближава. Празникът на Вси Светии, който от известно време насам с пълна сила броди и по нашите земи, е повод да хвърлим едно зловещо око на кинозаглавията с ужасяващи сюжети, които излязоха по световните екрани през 2019-а.

Те са пълни с маниакални клоуни, демонични създания и брутални сцени, които могат да ти донесат най-неприятните усещания, за които някога си предполагал, че можеш да изпиташ. Да ги видим:

1. Escape Room/"Играй или умри" (2019)

Шестима непознати се намират в сграда, от която не могат да избягат. Това е игра, която те са искали, но не са очаквали, че бягството им струва нещо повече - живота. Участват: Тейлър Ръсел, Джей Елис, Логън Милър. Режисьор: Адам Робител.

Премиерата на "Играй или умри" у нас беше на 11 януари 2019 г.

2. The Prodigy/"Чудото" (2019)

Сара е майка на малко момче на име Майлс, чието тревожно поведение сочи, че нещо зло и вероятно свръхестествено го е обсебило. Участват: Джаксън Робърт Скот, Тейлър Шилинг, Питър Мууни, Колм Фиоре, Пол Фаутьо, Британи Алън, Паола Бодро и др. Режисьор: Никълъс Маккарти.

3. Brightburn/"Жив огън" (2019)

Дете от друг свят попада на Земята след катастрофа, но вместо да стане супергерой за хората, оказва се носител на нещо зловещо... Хорър за предисторията на Супермен. Режисьор: Дейвид Яровески. В ролите: Елизабет Банкс, Мередит Хагнър, Дейвид Денман, Мат Джоунс, Грегъри Алън Уилямс, Дженифър Холанд, Стив Ейджи, Джаксън ДънПремиерата в България беше на 10 май 2019 г.

4. Child's Play/"Детска игра" (2019)

Римейкът на „Детска игра“ следва същия сценарий, както и оригиналния филм. Обри Плаза влиза в ролята на майка, която подарява на своя син кукла, но не знаейки, че в същата тази кукла се е заселила душата на сериен убиец. Както можете да предположите, в случая говорим за добрия стар Чъки, който отново ще всява терор и ужас. Режисьор на новия „Детска игра“ е Ларс Клевберг, а участие в лентата вземат Обри Плаза и Брайън Тайрий Хенри. Дебютът на филма на голям екран бе на 21 юни 2019 г.

5. Annabelle Comes Home/"Анабел 3" (2019)

Лентата се фокусира върху демоничната кукла, която вече е в ръцете на разследващите паранормални явления Ед и Лорейн Уорън. Микена Грейс ще изиграе ролята на Джуди Уорън, дъщеря им. Режисьор: Гари Доберман. Актьори: Пол Дийн, Алисън Уайт, Стив Колтър, Еди Дж. Фернандез, Стивън Блекхард, Кати Сариф, Мадисън Айсмен, Вера Фармига, МакКена Грейс, Патрик Уилсън. Световната премиера на филма бе на 26 юни тази година.

6. Crawl/"Плячка" (2019)

Млада жена се опитва да спаси баща си по време на ураган от пета категория. Самата тя обаче се оказва в капана на наводняваща се къща и трябва да се бори за живота си с придошлите крокодили — борба за оцеляване в сблъсък не само с развилнели се природни стихии, но и с едни от най-страховитите хищници на Земята. Режисьор: Александър Агия. В ролите: Кая Скоделарио, Бари Пепър, Рос Андерсън, Ансън Бун, Джордж Сомнър, Ейми Меткалф, Колин Макфарлън. В разпространение у нас от 10 юли 2019 г.

7. It: Chapter 2/"То: Част 2" (2019)

След 30 години То се завръща в град Дери. Започва нови убийства за да привлече вниманието на онези, които някога го победиха! Участват: Джесика Частейн, Бевърли Марш, Джеймс Макавой, Бил Скарсгард, Бил Хейдър, Исая Мустафа. Режисьор: Андре Мушети.Премиера за България: 6 септември, 2019 г.

8. Doctor Sleep/"Доктор Сън" (2019)

Продължение на емблематичния филм и още по-култов филм "Сиянието". Джак Никълсън е заменен от Юън Макгрегър, а Стенли Кубрик от Майк Фланаган. Премиера в България: 8 ноември, 2019 г.

9. The New Mutants/"Новите мутанти" (2019)

Американски филм на режисьора Джош Буун. 13-ият филм от поредицата „Х-Мен“ на Марвел Комикс. Отложена премиера за 2020 г. По кината в България - от 3 април, 2020 г.

10. Zombieland 2/"Земята на зомбитата: Двойна проверка" (2019)

Американска комедия на ужасите за зомбита, режисирана от Рубен Флайшър със сценаристи Рет Рийс, Пол Уърник и Дейвид Калахам. В него участват Уди Харелсън, Джеси Айзенбърг, Ема Стоун и Абигейл Бреслин. Премиера в България: 25 октомври, 2019 г.

Четете още: 5 от най-разтърсващите киноистории за любовта