Автор
Цвета Герчева

Котидж сиренето - защо винаги да имате една кутийка в хладилника си

За хубавата храна казват, че носи щастие не само на небцето, но и на душата. А има ли начин вкусното хапване да бъде и полезно, като обаче едновременно е вкусно, но и нискокалорично? Ех, биха казали някои - това са само мечти.

Грешите, бих им отвърнала аз и причината да съм толкова убедена се нарича котидж. Сиренето, което поколения европейци и американци обожават, става все по-популярно и у нас, а причините да го консумираме са много. Но все пак, за да ви подканя следващия път, когато пазарувате в супермаркета да вземете кутийка котидж, ще ви запозная с доказаните ползи от този продукт.

На първо място котидж сиренето е един от любимите продукти на хората, които държат на здравословния начин на живот. И в това няма нищо странно. Тайната е в съставките. Продуктът е идеален за балансирана диета, защото съдържа много протеини и минимално количество мазнини. Не на последно място - това сирене ти дава едновременно наслада за небцето и храна за мускулите, без да пълнеете.

Съвсем наскоро на пазара у нас се появи любимият ми Philadelphia Cottage Cheese, който по традиция комбинира високите стандарти за качество на Philadelphia с изключително разнообразната употреба на котидж (Cottage) сиренето. За тези, които не са го пробвали - предизвиквам ги да го направят. Това е прясно, зърнесто сирене, леко и диетично, но в същото време с висока хранителна стойност и богат вкус.

Как да направим котидж удоволствието двойно?

Като продукт, който не всички познаваме добре, имам няколко съвета как да хапваме вкусния котидж. На първо място това сирене е с много млечен, балансиран и по-скоро неутрален вкус, което го прави идеален "приятел" както на сладките плодове, така и на по-солените храни.

Моят начин да зарадвам небцето си с котидж е десертът. Затова често, в късния офис следобед, взимам една опаковка Philadelphia Cottage Cheese и добавям малко плодове. Всичко, което ми трябва, е една лъжичка и 10 минути спокойствие, за да се насладя на този страхотен плодово-млечен вкус и на храната, богата на толкова протеини, колкото има в парче месо, а даже и малко повече.

Неслучайно една от най-любопитните рекламни кампании на котидж сиренето се провежда в САЩ по време на Втората световна война, когато големите постери, посветени на този продукт, гласели - "Хапвайте котидж и няма да имате нужда да ядете месо." Днес ние знаем, че балансираната диета е най-важна и организмът има нужда както от млечни, така и от местни продукти. И все пак, ако решите да ограничите за някакъв период свинското, то котидж сиренето е една от храните, които може да балансират диетата ви отлично.

Когато говорим за котидж, той трябва да е наистина качествен

Аз лично обожавам продуктите на Philadelphia, защото в течение на годините съм се убедила, че те са наистина добри, носят ми едно специфично усещане за свеж млечен вкус и не на последно място - вярвам в бранда, който има толкова дългогодишна история.

А за всички, които не са фенове на сладките десерти, вземете кутийка Philadelphia Cottage Cheese, една препечена филийка и получавате енергизираща и полезна закуска. Добавете няколко лъжички котидж към мюсли или сутрешния ви омлет и ще разберете защо американците са толкова влюбени в това сирене. Той е перфектната съставка и за чийзкейк, а това го прави един от продуктите, които е добре винаги да имате под ръка, заради десетките му приложения.

И да не забравя: котидж сиренето не е калорично, а по този показател е сравнимо с диетичната извара. Това го прави идеален за всички, които искат да свалят няколко килограма преди коледното парти. Освен това е богат на калций, който пък е важен за здравината на костите ни. Този млечен продукт може да помогне за баланса на кръвната ви захар, да ви зареди с голяма доза калий, магнезий и селен. Има и още много. Най-важното е да го хапвате с удоволствие. Да знаете, че това е храна, която освен удоволствие на небцето, носи здраве за организма.

А пък ако имате любима рецепта с Philadelphia Cottage Cheese, можете да ни я споделите, за да си я приготвим и ние.

(в материала има продуктово позициониране)