Насладете се на неустоимата свежест на този пухкав лимонов чийзкейк, който съчетава кремообразността на 100% натуралното Arla крем сирене и неподправения вкус на сочния плод. Направен със само 4 натурални съставки – със свежестта на лимони и ванилови шушулки.
 
Необходими продукти
 
За основата:
110 г бисквити
 50 г масло Lurpak
 25 г кафява захар
За крема:
 
350 г крем сирене Arla
 75 г пудра захар
 Кората на 1 лимон, настъргана
 Сокът на 2-3 лимона (около 90 мл)
 Семенцата на 1 шушулка ванилия
За топинга:
 
100 г крем сиренe Arla
 50 г пудра захар
 Сокът на 1 лимон
 Кората на 1 лимон, настъргана
Начин на приготвяне:
 
За да приготвите блата, натрошете бисквитите в кухненски робот или с помощта на точилка като предварително ги поставите в торбичка. Разтопете маслото в малка тенджера, свалете от котлона и добавете кафявата захар и бисквитените трохи. Изсипете получената смес във форма за кейк с диаметър 20 см, постлана с хартия за печене. Притиснете добре към дъното на формата и оставете да се охлади в хладилника, докато приготвяте сместа за крема.
Смесете крем сиренето Arla със пудра захар, семенцата от 1 шушулка ванилия, настърганата кора от лимон и сока на 2-3 лимона и разбъркайте до кремообразност. Разстелете върху блата и оставете в хладилника за няколко чака (най-добре да престои цяла нощ).
За украса пригответе лек лимонов крем като смесите в малка тенджера сока на 1 лимон, 50 г пудра захар и 100 г крем сирене Arla. Охладете преди да залеете чийзкейка.
За финал декорирайте с настъргана кора от лимон.
)