Автор
Woman.bg

45 млн. африканци ги грози гладна смърт. Има ли справедливост на този свят?

Светът е голям и несправедливост дебне отвсякъде. И докато в единия край на планетата човечеството масово страда от затлъстяване и дори буквално пуква от преяждане, то в другия се случва нещо много по-страшно. Днес осъмнахме с поредната тъжна новина, а именно: 45 милиона африканци са заплашени от гладна смърт в следващите 6 месеца. Те ще бъдат критични за Черния континент, който е застрашен от продоволствена криза заради небивалата суша.



Причината за страховитата прогноза на ООН се корени именно в сушата, сполетяла тази част от света, както и немалкото природни бедствия, които бяха с опустошителен характер. Говори се, че това е най-голямата суша от десетилетия насам и вече е отправен призив за събиране на финансова помощ. Особено сериозни ще бъдат последиците за 6 от общо 9-те африкански страни, за които се очаква да понесат най-тежко катастрофалните промени в климата в южна Африка и техните последици.

В същото време ние, късметлиите от другата страна на света, имаме лукса да мием зъбите си, без да спираме водата и вероятно никога няма да разберем що е то суша и глад. Дали ще настъпи моментът, в който ще започне да ни интересува този въпрос? Вярваме, че светът ще успее да се обедини и да прояви човещината, която е най-силното оръжие, способно да пребори всички нещастия в този живот.

Четете още: След операцията: Стоянка Мутафова, с теб сме!