Автор
Пепа Попова - Пепита

Мечтите на Valentino оживяха по фантастичен начин в Пекин

Модата е мечта за мнозина, модата е ярка и силна външна форма на самоизразяване. За феновете на легендарната модна къща Valentino в Китай представената пролетна haute couture колекция на бранда в Пекин се превърна в сбъдната мечта.

Пиерпаоло Пиколи показа творенията си висша мода, вдъхновени от италианския Ренесанс. Дизайнерът умишлено не направи подчертана азиатска колекция, а демонстрира за пореден път по убедителен начин същността на поверената му марка и нейното уникално ДНК.

За мен беше важно да запазим нашата индивидуалност" - каза Пиколи. "Бе важно да не използваме културните кодове на друга държава, а да демонстрираме нашите.
Той реши да направи това на много красиво място: летния императорски дворец, чиито пътеки с килими се превърнаха в отличен подиум за 45 изключителни творения. Италианският дух на Ренесанса срещна по фантастичен начин богатството на китайското великолепие.

View post on Instagram
 


Накратко: тази колекция на Valentino може да бъде описана като сбъдната мечта - рокля, изработена от розови пандели, последвани от скулптурни рокли в средновековен стил, флоралните одежди и костюми, обсипани с пайети. Обединяващият компонент на колекцията беше цветът - богат, смел, безкомпромисен, който със сигурност се превърна в подпис на синьор Пиколи - човек, който вярва в приказките и във висшата мода.

Като благодарност за реализирането на тази мечта по време на шоуто бяха споменати имената на всички, които са работили върху съответните дрехи, заедно с някои ярки детайли, факти, цифри и часове, необходими за завършването на всяко едно произведение, показано на сцената.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram