Каква е тази аура, която притежават французите, която ни кара да копнеем да знаем повече за тях и дори да им подражаваме?

… Дали защото французите умеят да превръщат всеки един обикновен момент в нещо специално?

… Дали пък това не се дължи на онова лежерно отношение към живота, което притежават и на факта, че в езика им има специфична дума „flaneur”, за да опише това действие?

… Дали пък няма нещо общо с любимите ми кроасани с масло, цветни макарони или френските стари класни червени вина?

… Разбира се, това може да е техният добре познат шикозен и в същото време лежерен стил ала “току що ставам от леглото и изглеждам страхотно”?

Причините са безкрайни...

След моето първо посещение в Париж, последвано от френската Ривиера, разбрах, че искам да добавя малко френски шик в живота си. Исках да влея в ежедневието си малките и толкова ценни удоволствия. Исках да направя света мой подиум. И, разбира се, исках да спра да се страхувам от храната и калориите, а да й се наслаждавам и изпитам истинско удоволствие.

Сигурна съм, че всеки, независимо къде живее, може да добави малко френски шик в живота си.

Ето няколко възможности:

1. Дайте старт на деня си с усмивка, настроение и лекота
Ако се разходите до френско кафене няма да забележите хора, заровени в лаптопа или смартфоните си. Вместо това ще ги видите да отпиват от кафето си, да хапват кроасани, да четат или дори да си поръчват шампанско за закуска.... Или може просто да седят и да наблюдават как минава денят.
Прекарвайте минимум 15 минути всяка сутрин тази седмица, правейки нещо, което ви зарежда. Експериментирайте с гореща баня, минути за кафе на спокойствие или кратка гимнастика.

View post on Instagram
 


2. Яжте за удоволствие

Когато пристигнах в Париж за първи път, бях убедена, че ще бъда впечатлена от красивите сгради или дизайнерските бутици, но това, което ме изуми най-много, беше да гледам как французите се хранят с истинско удоволствие, запазвайки в същото време стройните си фигури. Дали това е просто генетика? Mais non! Те просто са изучили до съвършенство изкуството на хранене, което включва баланс, пресни храни и никакво чувство за вина.
Практикувайте и експериментирайте с 5-те правила за хранене на французите:
Яжте пресни и висококачествени храни
Яжте три пъти на ден. Без междинни похапвания
Наслаждавайте се на всяка хапка.
Научете се да спирате, когато изпитате ситост.
Никога, никога не се тормозете, заради това че сте се насладили на вкусна храна.

View post on Instagram
 


3. Създайте своя собствена неделя по френски

Когато пътувам до Франция нарочно гледам да имам там поне една неделя. Причината? Това е като да се озовеш на празник. Повечето магазини са затворени, а ресторантите - отворени, което ви принуждава да се съсредоточите върху наистина важните неща в живота - семейството и приятелите с вкусна храна и опияняващ разговор. Това е ден, в който не правите нищо, освен това, което наистина искате да направите, като например да се погрижите изцяло за себе си – за косата и кожата си, да четете Шекспир, да свирите на пиано, да рисувате.... всичко е позволено, освен да гледате списъка си със задачи за седмицата. Това може да изчака до понеделник!

View post on Instagram
 

4. Изглеждайте по най-добрия начин

Модата във Франция (особено в Париж) е дефиле по улиците 24/7. И жените, и мъжете там влагат и мисъл, и усилия в това как да се представят най-добре пред света. Форма на самоизразяване и част от тяхната култура е да изглеждат tres chic. Те наистина превръщат света в подиум.
Сигурна съм, че една хубава рокля помага в лош ден: душ, стилно облекло, вълни в косите и малко червено червило могат да вдигнат духа ми и да ме вкарат отново в играта.




Преди броени дни точно така – по френски и в същата последователност Boucheron Quatre отпразнува своя 4-ти рожден ден и ми напомни колко много ми допада този лежерен френски лайф-стайл с шампанско за начало на деня, вкусна храна в добра компания, френски макарони, а след това “неделя по френски” – време за красота, време за себе си с помощта на специалистите от Clarins, ароматите на Boucheron и френския музикален play-лист на Асен.

След подобен лежерен и спокоен ден нямаше вариант, в който да не изглеждаме по най-добрия начин и да не се превърнем в истински посланици на четирите ювелирни френски аромата Boucheron Qautre и на любимия ми френски лайф-стайл.

Това френско приключение ми припомни, че животът е един и прекрасен.



(в материала има продуктово позициониране)