Автор
Люблена Папазова

На театър с коктейл-вече е възможно в Сатирата

Искате докато гледате поредната хитова постановка да отпивате от любимия си коктейл или пък да се сгреете с чаша червено вино? Вече е възможно, при това в един от централните столични театри-Сатиричния. Преди дни той отвори своята нова сцена, трета поред, в която седнали край малки маси, зрителите могат едновременно да се наслаждават на постановката и да пийват аперитива си. Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов успя да осъществи своя отдавна идея и да превърне бившето барче на Сатирата в сцена за около 30 души.

Пиесите, които ще се играят там, ще бъдат камерни заради малкото пространство, но още първата от тях даде заявка да се превърне в любима за по-младата публика. Какво се е случило на първата среща между Адам и Ева? Как в Средновековието наказвали учени за забранена любов? Защо се налага последните мъж и жена на Земята непременно да се харесат? И могат ли съвременните двойки да решават проблемите си без секс или насилие? Това ще ви разкажат актьорите Рада Кайрякова, Мартин Гяуров, Елена Атанасова и Кирил Бояджиев в пиесата „Пет пъти за една нощ”.

„Пет истории, в които любовта е просто огледало на своето време. Една изтупана от клишетата любов, оголена до своя социален скелет и здраво стъпила в игралното поле на комедията. Защото няма по-забавна игра от любовната!”, описва представлението режисьорът Ивайло Ненов.

Четете още: