Автор
Цвета Герчева

IWC - когато сме заедно, светът е едно по-добро място

Хиляди посетители, препълнени зали и много вкусни изненади - 25-ото издание на благотворителния базар на Международния женски клуб в София и тази година събра най-големите фенове на гурме културата у нас.

Посланиците на повече от 50 държави, сред които Н. Пр. Херо Мустафа от САЩ, както и бившият български премиер Симеон Сакскобургготски със съпругата си доня Маргарита, бяха сред гостите на изложението, което отново показа, че когато сме заедно, можем да превърнем света в едно по-добро място. След като миналата година събраните средства за благотворителност бяха почти 400 000 лв, тази година се очаква цифрата да нарасне.

А каква е причината толкова хора да посещават това събитие? Ще ви издам една тайна. Поводът е в атмосферата, в еуфорията, във вкусната храна и в усещането да можеш да срещнеш толкова култури на едно място.

Азия и нейната екзотика, вкусните изкушения на арабския свят, сувенирите от Мексико и оная нереална вселена Италия... и всичко това събрано на едно място в Интер Експо Център в София. И ако говорим за изненади - какво ще кажете за супермодел, който с разтапяща усмивка те приканва да опиташ нещо от Апенините.

Може и да не ви се вярва, но зад щанда на Италия се срещам с Карина Неделчева-Закути - една от малкото българки с реална кариера на модел зад граница. Семпла и стилна, с енергия, която веднага можеш да усетиш, тя бодро ме тества дали ще издържа на изкушението да не опитам сандвич с поркета (обожавам поркета, признавам си), дузина ТОП вина от Италия и малко сладкиши, за които - пазим в тайна колко са калорични, за да не си разваляме настроението в дните преди Коледа.

"Имаме и страхотно сладко. Лично производство", казва Карина, докато си говорим за красота, снимки, Милано и я разпитвам как така се е съгласила да се включи в инициативата на Международния женски клуб.

Тя обещава да ми разкаже от къде намира сили за добри дела и за усмивки в едно специално интервю, което скоро ще направим, а докато се опитвам да тествам максимално много изкушения от Италия, фотографите я разпознават и буквално я отмъкват за снимки.

Вярвам, че по Коледа стават чудеса. Като това срещнеш супермодел зад най-вкусния щанд. И ще ви издам един секрет - Карина, която работи за Vivienne Westwood, Versace и Giorgio Armani беше щастлива, че помага. Защото щастието е в добротата и това винаги личи, не мислите ли?