Автор
Woman.bg

Ето как ще изглежда сцената на Евровизия 2020

Вече е ясно кой ще представи България на един от най-престижните музикални конкурси в света - „Евровизия“. И макар до така очакваната надпревара между изпълнителите и композиторите от различните страни да остават няколко месеца, организаторите вече издават любопитни подробности за тазгодишното издание.

Днес научихме още един вълнуващ факт около конкурса, а именно как точно ще изглежда сцената. И през 2020 г. организаторите ще покажат интересна концепция, която този път е обвързана с красивите пейзажи в Нидерландия. Мотото на „Евровизия“ ще бъде Open Up и приказните гледки. Друг важен момент е връщането обратно в залата при многохилядната публика на “зелената стая”. Там изпълнителите изчакват своя звезден момент и гледат изпълненията на конкурентите си.



За дизайна на сцената за 65-тото издание на конкурса се заема немският дизайнер Флориан Видер, който е проектирал сцени на наградите на MTV, наградите “Еми”, реалити шоуто America got talent и други популярни международни шоу предавания. Сред тях са и сцените на Евровизия 2011, 2012, 2015, 2017, 2018 и 2019.



“Дизайнът показва връзката между небето, морето и сушата. Хоризонтът свързва тези елементи и служи като отворен прозорец към света на Евровизия. Подът на сцената е вдъхновен от каналите и мостовете, които свързват земята и водата в Нидерландия. С този дизайн се стремим да приближим максимално артистите към публиката“, споделя самият той.

Разбира се, сцената отново ще бъде перфектното поле за зрелищна изява на всеки един от претендентите за песен на 2020-та. Тази година нашият представител ще е VICTORIA. Песента ѝ за Ротердам ще бъде представена през март месец, като преди това младата певица ще работи с български и международни композитори във Виена, Лондон и София. В социалните мрежи талантливата певица сподели възхищението си от дизайна на сцената в Ротердам.

*И понеже Коледа наближава, а ние от Woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.