Автор
Woman.bg

Пожарът в Нотр Дам е най-коментираната новина за 2019-та

Пожарът в парижката катедрала "Нотр Дам" през април е най-коментираната новина в Twitter за 2019-та, съобщи АФП. Агенцията се позовава на класация, публикувана от социалната мрежа, без да посочва конкретни числа.

View post on Instagram
 




Хаштагът "Нотр Дам" е най-използваният тази година, посочва Twitter, следва новата императорска ера в Япония - "Рейва" (която може да бъде преведена като "Благоденствие и хармония"), както и манифестациите във Венецуела.

View post on Instagram
 


Припомняме, че пожарът в "Нотр Дам", една от най-посещаваните от туристи забележителности в света, нанесе значителни поражения на историческата сграда. На 15 април тя бе обхваната от пламъци, които опустошиха дървения скелет на парижкия символ. Едната ѝ кула рухна, както и голяма част от покрива. Това развълнува хора по целия свят, които с притаен дъх следяха случващото се. И до ден днешен няма категоричен отговор за причините за огнената стихия - версиите варират от злополука след късо съединение до умишлен палеж и престъпна небрежност, следствие от захвърлен фас при ремонтни работи.

View post on Instagram