Автор
Филип Данауи

Селин Дион – кралица на несъвършенствата

Ако ѝ кажете, че има песен за всеки повод, Селин Дион ще ви отвърне: „Не само – мога да вкарам драма навсякъде!“ А след това за доказателство да ви затананика детската песничка Baby Shark така, че „Титаник“ да потъне втори път.

На 51 години легендарната изпълнителка печели овации както с чувството си за хумор и самоирония, така и с волята да рестартира живота си след смъртта на най-скъпия си човек. Съпругът ѝ Рене Анжелил, който в продължение на 30 години менажира кариерата ѝ, си отиде от рак, оставяйки Селин сама с музикална империя и трима сина. Прераждането си след жестоката загуба петкратната носителка на „Грами“ превърна в основна движеща сила на новия си албум Courage (Sony Music/“Вирджиния рекърдс“).

View post on Instagram
 

С автори като Сиа, Сам Смит и Давид Гета, проектът е еклектична изповед от балади ала Джеймс Бонд (Lovers Never Die), танцувални откровения (Flying On My Own) и чисти поп шедьоври (Imperfections). Дион избира куража за качеството-кръстник на албума, защото то я движи напред и превръща личната ѝ трагедия в източник на сила. „Трябваше да докажа на себе си като жена, майка и артист, че имам пълен контрол над живота си и всичко ще бъде наред. Рене организираше турнета и звукозаписи 30 години, сега аз съм двигател на цялата машина. Аз съм шефът и се чувствам чудесно с всичките си несъвършенства“, откровена е звездата.

Без деца на турне

Турнето в подкрепа на Courage е първото, в което Селин Дион не е придружена от децата си. Момчетата замениха частните уроци в петзвездни хотели, километричните опашки за селфи и пропътуваните мили сред облаците с дома си в Лас Вегас. За малчуганите се грижи братовчедка на Селин Дион, която е до тях от кърмаческа възраст. „За мен това е огромна стъпка, тъй като сме се разделяли най-дълго за десетина дни до сега. За тях е по-важна стабилността в ежедневието, да ходят на училище, да играят. На първия ми концерт в Квебек ми пожелаха успех във видеочат точно преди да изляза на сцената. Видях, че се справят чудесно и без мен“, споделя изпълнителката на My Heart Will Go On.


Ключът към здравата ѝ връзка с децата е в пълната свобода, която им дава, за да намерят себе си. „Поощрявам ги да опитват всичко. Ако казвам твърде често „не“, те ще се обърнат към забраненото, за това им давам самостоятелност. Рене е на 18 и е още неориентиран за бъдещето си, но му имам доверие. Понякога не съм съгласна с изборите му, но докато използва мозъка си, аз му вярвам“, категорична е Дион.

Клуб 50

View post on Instagram
 

Най-успешният музикален експорт на Канада започва новата глава в живота си на 51. Шегува се, че не брои първата цифра и тепърва ще прохожда към най-добрите си моменти. По-рано тази година Селин Дион коментира спекулациите за здравословното ѝ състояние заради загубата на тегло. „Да, аз съм малко фина. Но съм добре. Винаги съм обичала да се движа и това се отразява на фигурата ми. Новата ми страст е балета. Влизам в залата четири пъти седмично, правя дълги упражнения за разтягане. Чувствам се по-силна и по-красива с напредването на годините“, успокои феновете си тя.

View post on Instagram
 

Дион няма нито една пластична корекция по себе си. Единственото, което си е позволила да оправи, са зъбите, които я превръщат в обект на подигравки още в училище. Въпреки статуса си на мултиплатинен артист продължава да се гримира сама преди концерт. Категорична е, че никога няма да си сложи ботокс, защото иска публиката й да се свързва с истински човек на сцената, а не с карикатура.

View post on Instagram
 

Модата, първият ѝ приятел

Селин Дион е пристрастена към обувките. Трофеите ѝ са разположени в няколко склада в Лас Вегас, сортирани са по цвят и модел на нещо като поточна линия зад огромни стъклени витрини и певицата избира кой чифт иска да сложи с помощта на дигитална система за сортиране. Звездата пази всичките си тоалети в нещо като фешън „Дисни Ленд“, изграден до дома ѝ във Вегас. „Обличам се така, че да се чувствам великолепно в кожата си. Да се чувствам силна, точна в решенията си, взети с помощта на много хора. Всичко опира до куража да бъдеш себе си“, споделя Дион.

View post on Instagram
 

През септември, малко преди старта на турнето Courage, тя бе забъркана в медийна интрига със стилиста си Пепе Муньос. Хубавецът бе набеден, че „контролира живота ѝ“ и я „изолира“, оставяйки в най-близкото ѝ обкръжение себе си и един фризьор. Муньос става част от екипа на Селин Дион като танцьор и бързо се превръща в най-добрия ѝ приятел. Спекулациите за романс помежду им Дион пресича с по детски чистото откровение, че той е гей.

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.