Камила - противоречивата личност, която успя да трансформира принц Чарлз

На днешната дата през 1947 г. е родена една специална жена. Тя е дамата, която успя да промени напълно принц Чарлз - херцогинята на Корнуол, Камила. В нейна чест ще проследим как тя направи чудеса с кралския наследник и колко го е променила любовта му към нея.

Трансформацията е описана от британския кралски биограф Пени Джунор. Според писателката принцът се е превърнал от мрачен и вечно очакващ тип в уверен бъдещ крал.

„Видях огромна промяна в Чарлз през последните години. Той беше доста сериозен човек и рядко се усмихваше. Типичен бъдещ крал. Благодарение на Камила принцът се превърна в щастлив и уверен мъж“, сподели пред списание Hello Джунор.

Камила познава съпруга си през половината от живота си. Кралските особи се запознават през 1970 г. на поло мач в Уиндзор.

35 години след първата им среща, двамата сключиха брак през 2005 г.
И въпреки че майката на принц Чарлз - кралица Елизабет II, не присъства на церемонията, Камила получава титлата "Нейно кралско височество херцогинята на Корноул".


Камила е противоречива личност. След сватбата тя автоматично се превръща във втората по важност жена в кралския двор. Въпреки че официално тя е принцеса на Уелс, предпочита да използва другата си титла - херцогиня на Корнуол.


С много усилия Камила доказва, че „зад всеки успял мъж стои една силна жена“. С течение на времето кралската двойка все повече печели одобрението на британците. От навъсения принц няма и помен. Където и да се появят, влюбените гълъбчета винаги сияят, закачат се с гостите и изглеждат истински щастливи, загърбили миналото.