Автор
Веселина Петрова

Сексмузеите, които си струва да посетите

Всеки от нас, когато пътува, иска да види нещо необичайно, запомнящо се и забавно. Какво ще кажете за най-интересните сексмузеи в Европа?

Musee de l’Erotisme в Париж
Открит през 1997 г. той предлага на посетителите възможност да се насладят на различни произведения на изкуството с еротична тематика (картини, фотографии, скулптури). Има и интересна колекция от японски рисунки и снимки, както и подробна история на френските публични домове. Ще откриете музея на ул. „Кличи” 72.

View post on Instagram
 



Sex Museum в Амстердам
Отваря врати през 1985 г. на улица „Дамрак” 18 и е първият подобен музей в света. Сега е най-големият и най-популярен, подреден с много вкус. Всяка година оттук минават повече от 500 000 туристи. Какво можете да видите в него? Огромна колекция от пощенски картички с любовни сцени, снимки на секс сцени… с животни, филмови прожекции, експозиция от садомазохистични уреди, произведения на Питър Фенди, както и занимателен сектор, в който е представен сексът през вековете...

View post on Instagram
 



Sex Machines Museum в Прага
Ако се разхождате по улиците на чешката столица и изведнъж ви се прииска да погледате еротични ретро филми, това е мястото. Музеят е доста скромен отвън, но вътре е изключително интересен и богат. В залите му ще можете да се запознаете отблизо с някои старинни секс играчки (столове за правене на секс), съвременните им варианти, както и някои доста странни уреди.

View post on Instagram
 



Beate Uhse Erotik-Museum в Берлин

Това е най-големият сексмузей в света и най-посещаваната забележителност в германската столица. Разположен е в четириетажна сграда на Joachimstaler Strasse, номер 4. На първия етаж има огромен сексмагазин, в който можете да намерите буквално от „пиле мляко” – всякакви сексиграчки и аксесоари. За да разгледате всичко, ще ви бъдат необходими поне няколко часа – музеят разполага с повече от 5000 експоната, включително редки и интересни вещи от различни страни по света. Любопитното е, че една от вечерите е „дамска” и можете да отидете да се повеселите с приятелки.



Museo de la Erotica в Барселона

Няма как да сбъркате и подминете атрактивния вход на музея, чийто интериор е решен в най-секси цвета - червеното. Експонати от Изтока, еротични творби на Пикасо, плакати и други интересни неща ще намерите на ул. „Рамбла” 96 в Барселона. Освен интересната среща с историята на секса от различни точки на света, тук ще ви предложат безплатни напитки и безжичен интернет!.